Italie, Toscane29 augustus 2022, door Teun Tielen

Droomplek in Italië: La Torre Alle Tolfe in Siena

Italie, Toscane, 29 augustus 2022, door Teun Tielen

Droomplek in Italië: La Torre Alle Tolfe in Siena

Op slechts een paar kilometer afstand van het Italiaanse Siena ligt La Torre Alle Tolfe. Op dit Toscaanse landgoed van ruim 100 hectare liggen onder andere een middeleeuwse borgo, restaurant met eigen groentetuin, wijn- en olijfgaard. Daarnaast verbouwen ze ook nog granen en peulvruchten, allemaal zonder pesticiden. Vanaf het landgoed kijk je uit over Siena en de groene heuvels van het Chianti-gebergte. Oh, en hadden we het kapelletje al genoemd? Inderdaad, dit is de perfecte plek voor een Toscaanse bruiloft. Of gewoon voor een heerlijke vakantie natuurlijk.

 

 

Slapen

Slapen

In het hart van het landgoed ligt de middeleeuwse borgo. In de villa zijn 16 kamers en daarnaast 3 aangrenzende appartementen. De inrichting is traditioneel, elke kamer is uniek. Een tikkeltje kneuterig, maar vooral heel gezellig Italiaans. Het ontbijt wordt elke ochtend geserveerd in de tuin. Er is nog méér (je moet wat met 100 hectare). Rondom het landgoed liggen 4 oude boerderijen die werden omgedoopt tot Country Residence. Deze bestaat uit 40 appartementen waar je ook langere tijd kunt verblijven. Good to know, want naar huis willen we nog lang niet.

 

 

 

Ristorante la Torre alle Tolfe

Ristorante la Torre alle Tolfe

In het midden van de borgo ligt Ristorante la Torre alle Tolfe. Op de menukaart staan vooral eenvoudige (maar heerlijke) seizoensgebonden gerechten. Denk aan verse pasta, zelfgebakken brood en Toscaanse klassiekers. Ga vooral langs op zondag, want dan is het pizza avond. Groenten komen uit eigen tuin, eieren van de eigen kippen en sommige granen zelfs van het eigen veld. Je kunt hier niet alleen eten, maar ook zélf kookles volgen.

La dolce vita

La dolce vita

Bij La Torre Alle Tolfe staan duurzaamheid en cultuur staan hier hoog in het vaandel. Hier houden ze van slow-living en gasten en locals worden daarbij betrokken. Van helpen met het oogsten van druiven en olijven tot paddenstoelen plukken en olijfbomen snoeien. Voor wie wil is het allemaal mogelijk. Vinden we top, want zo kunnen de komende generaties ook nog volop genieten van la dolce vita. Met dat zoete leven komt het hier overigens wel goed. Op het landgoed zelf kun je onder andere zwemmen, tennissen en yogalessen volgen. Of gewoon lekker wijnen tijdens een wijnproeverij. Ook in de buurt is genoeg te zien en te beleven. Siena is prachtig en de omgeving leent zich perfect voor hikes. Minder sportief aangelegd? Boek een massage, volg een keramiekworkshop of strijk neer op het terras. Gevalletje écht voor ieder wat wils dus.

La Torre Alle Tolfe