Nederland, Amsterdam31 mei 2023, door Sanne Carbaat

Bottomless Brunch bij Celia Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 31 mei 2023, door Sanne Carbaat

Bottomless Brunch bij Celia Amsterdam

We schetsen een ideale zaterdag of zondag: rustig opstaan, lekker douchen en net even wat meer moeite doen voor je outfit dan doordeweeks. Afspreken met je favoriete clubje en dan: Bottomless Brunch! Een beetje van alles wat, cocktail plus nog een paar erbij en in de vroege middag lekker kletsen, eten en borrelen. Vroeg pieken is het nieuwe uitgaan. Waar? Welnu, bij de Bottomless Brunch van Celia Amsterdam in het Kimpton de Witt hotel. Voor 25 euro kun je een heel stuk van de middag aan de cocktails: mimosa's, bloody mary's, bubbles...

 

Het is er zonnig bij Celia, altijd, want alles wat uit de keuken komt, is met een Californian twist. Mocht de zon dus niet schijnen, is Celia helemaal een aanrader, want sowieso dat je weer helemaal goedgehumeurd de tent uit loopt. Cinnamon bun French toast, crispy chicken op goed belegde broodjes en natuurlijk voldoende mimosa's en prosecco.

Bottomless Brunch bij Celia Amsterdam

Bottomless Brunch bij Celia Amsterdam

Voor de lui die nog nooit zijn wezen bottomless brunchen: een brunch zoals je het kent. Rond het middaguur, er moet ergens een eiergerecht aanwezig zijn (anders vinden we het niet tellen) en iets te drinken erbij. Bottomless brunch is de 2.0 versie, want je betaalt een X bedrag, waardoor je de rest van de middag geen verrassingen meer (‘heb ik serieus net m’n boodschappengeld uitgegeven aan al die cocktails?’). Niet uitentreuren natuurlijk, op een gegeven moment is het mooi geweest (meestal is ‘t zo’n twee uur). Bij Celia dus ook: je kiest zelf wat je wilt eten, en voor 25 euro extra kun je unlimited cocktails bestellen. Bottomless brunchen hóeft dus niet: je kunt het bij de brunch erbij bestelle, maar als je gewoon een kop koffie of een sapje wilt, is dat net zo goed.

De brunchgerechten bij Celia bestel je gewoon a la carte. Gooi de tafel vol, houd de blueberry pancake voor jezelf of maak er een driegangenfeestje van: helemaal aan jou. Maar net zoals een brunch zonder ei geen brunch is, kunnen de cocktails ook niet ontbreken. Voor 25 eu pp kun je naar hartenlust cocktails bestellen: mimosa’s, , bloody mary’s of gewoon een glaasje bubbels. De Cucumber Margarita is geen onderdeel van de Celia’s bottomless Brunch, maar die. is. zo. goed. Rest zeker ook, maar na de CM wil je nooit meer anders.

We kunnen de boerenkoolsalade aanraden (ja, écht) en de crispy chicken sandwich wilden we eigenlijk nog een keer bestellen, maar er moest ruimte overblijven voor de cinnamon bun French toast. Champagne problems, we know. 

Celia Bottomless Brunch – elke zaterdag en zondag van 12.30 tot 15.30 uur. Alle gerechten zijn à la carte te bestellen. De bottomless optie is 25 euro. Reserveren via Brunch in Celia