14 juni 2021, door Maartje

Fête du Champagne: Champagnfestival in het Rembrandtpark in Amsterdam

14 juni 2021, door Maartje

Fête du Champagne: Champagnfestival in het Rembrandtpark in Amsterdam

We vinden het hier bij Bart tijd wel weer eens tijd voor een heus champagnesprookje. En gelukkig voor ons komt die wens in vervulling, want Fête du Champagne keert terug als het eerste festival in Nederland. Van 1 tot en met 4 juli wordt het Rembrandtpark in Amsterdam omgetoverd tot een Frans sprookje. Natuurlijk wel coronaproof, maar hé er mag weer wat! Wat dacht je van een potje pétanque spelen (lijkt op jeu de boule, maar dan anders), je champagnefles sabreren of gewoon genieten van live muziek? Klinkt goed vinden we. Het thema dit jaar vraag je? L'été de l'amour aka summer of love.

Fête du Champagne

Fête du Champagne

Oké we hebben je aandacht waarschijnlijk wel getrokken. Want: Champagne! In het park! Een festival! Olé. Tijdens het Franse champagnefestijn kun je genieten van lekkere Franse gerechten gemaakt door topchefs en Franse foodtrucks. Of wat dacht je van het volgen van een proeverij en typisch Franse spelletjes spelen, terwijl je de Franse chansons uit volle borst meezingt? Vinden we leuk. Maar dat is nog niet alles: op de facebookpagina van de Fête du Champagne-club valt te lezen dat het zeer zeker geen ‘chique formele bedoeling’ zal gaan worden. Nee, ‘laagdrempeligheid en Franse charmante boerse stijl’ is key. En laten we daar nou net verzot op zijn. Deze editie van Fête du Champagne heeft als thema L’été de l’amour – en die liefde voelen we hoor.

 

Buiten de bekende Champagnehuizen is er ruimte voor de kleine zo genoemde ’boutique wijnboeren’ (wat dan weer helemaal niet zo boers klinkt allemaal, dat terzijde), voor ‘Champagnoise’ en ‘biodynamische mousserende wijnen’. Die laatste twee zijn de betaalbare bubbels die al vanaf 4 euro per glas ingeschonken worden. Dat gebruis drink en klink je in een park dat omgetoverd moet gaan worden in een stukje Frans platteland. Lavendel en zonnebloemen, karikatuur-kunstenaars, wijnvaten met parasols, Franse Chansons, klassieke Franse gerechten. Bam!

Tickets voor het champagnefestijn kun je vanaf 7 juni 2021 voor een tientje kopen. Dik pluspunt dat je bij aankomst een coupe glas en welkomstglas bubbels van Domaine de la Baume krijgt. Dubbel dik pluspunt dat je het het coupe glas mee naar huis mag nemen.

Fête du Champagne