Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
26 June 2019
  • 14-04-2019
  • Amsterdam, Eten & drinken, Weekendtip

Fête du Champagne: Champagnfestival in het Rembrandtpark in Amsterdam

Fête du Champagne: Champagnfestival in het Rembrandtpark in Amsterdam

Eerst was er het Bierfestival in het Amsterdamse Rembrandtpark in Amsterdam West. Toen kwam het Kipfestival en verkaste ook het terrassenfestival naar west. En nu, #plop, is het de tijd voor en heus Champagnefestival!

Fête du Champagne is de titel en van 28 tot en met 30 juni gaan we het vieren.

Fête du Champagne

Sowieso hebben denk ik je aandacht inmiddels. Want: Champagne! In het park! Een festival! Olé. Maar dat is nog niet alles: op de facebookpagina van de Fête du Champagne-club valt te lezen dat het zeer zeker geen 'chique formele bedoeling' zal gaan worden. Nee, 'laagdrempeligheid en Franse charmante boerse stijl' is key. En laten we daar nou net verzot op zijn.

Buiten de bekende Champagnehuizen is er ruimte voor de kleine zo genoemde 'boutique wijnboeren' (wat dan weer helemaal niet zo boers klinkt allemaal, dat terzijde), voor 'Champagnoise' en 'biodynamische mousserende wijnen'. Die laatste twee zijn de betaalbare bubbels die al vanaf 4 euro per glas ingeschonken worden. Dat gebruis drink en klink je in een park dat omgetoverd moet gaan worden in een stukje Frans platteland. Lavendel en zonnebloemen, karikatuur-kunstenaars, wijnvaten met parasols, Franse Chansons, klassieke Franse gerechten van o.a. Caron, Rijsel, Arles en Entrepot. Bam! (want sowieso een handje vol van onze favorieten in Amsterdam).