Nederland, Amsterdam15 augustus 2022, door Sanne Carbaat

Zomer in je glas: Chandon Garden Spritz en waar je hem halen kunt

Nederland, Amsterdam, 15 augustus 2022, door Sanne Carbaat

Zomer in je glas: Chandon Garden Spritz en waar je hem halen kunt

We houden van cocktails, van spritzers en van frisse drankjes in grote glazen. Well, goed nieuws: there's a new kid in town, namelijk de CHANDON Garden Spritz! Klinkt toch al als zomer in je glas? In augustus kun je bij verschillende horeca door heel Nederland deze Garden Spritz bestellen of het nu de klassieke versie is of een creatieve twist van de zaak zelf. Waar, wanneer, hoe? Waar en wanneer lees je hieronder (en er komen er steeds meer bij, dus houd de lijst in de gaten). Hoe? Dat kun je alleen uitvinden door aan te schuiven.

 

Wie zijn/wat is CHANDON dan? Dat zijn wijnmakers uit Argentinië die al jaren precies weten wat ze doen, helemaal als het aankomt op mousserende wijnen. Je vindt ze in de uitlopers van het Andes gebergte (mocht je in de buurt zijn, is een bezoek aan het wijnhuis een must) en nu komen de vaklui van CHANDON met de CHANDON Garden Spritz. Een mix van hun CHANDON's droge cuvée (voor de kenner: die is gemaakt van chardonnay, pinot noir, en sémillon druiven) en hun huisgemaakte Valencia sinaasappellikeur. De Argentijnse voorkeur voor ietsie bitterdere smaken komt ook goed naar voren (zo een beetje Fernet-achtig) in de likeur en dan in combinatie met Chandon's eigen cuvée is het dat zomerse feestje in je glas.

 

Altijd leuk om te weten: CHANDON doet niet aan verspilling! Voor de likeur wordt alleen de schil gebruikt, maar de rest van de sinaasappel wordt geperst en uitgedeeld op lokale scholen. Wat er da nog overblijft, wordt gebruikt als compast in de eigen wijngaarden van CHANDON.

Waar je de Chandon Garden Spritz halen kunt

Waar je de Chandon Garden Spritz halen kunt

Vrijdag 19 augustus en zaterdag 20 augustus: Pavlov, Den Haag – kon je vorig weekend niet? Dan heb je nu weer twee keer de kans op een tafeltje te pakken bij Pavlov.

Zaterdag 20 augustus en zondag 21 augustus: NENI, Amsterdam – in zonnig Zuid aanschuiven bij NENI is nooit een straf, en met een cocktail erbij al helemaal niet. Gooi de tafel vol en borrel ze!

Zaterdag 20 augustus en zondag 21 augustus: Brunch Bar Rotterdam – cocktails en brunch zijn twee handen op één buik. Tel daar het oh zo gezellige Scheepskwartier in Roffa bij op en je zit gebakken.

Zondag 21 augustus: Mr White & Black Ox, Utrecht – dit leuk everhaal vind je n het voormalige hoofdkwartier van Dowe Egberts. Verwacht dus een goede pak koffie, dito (koffie) cocktails en een leuke menu met allemaal dingen om te delen.

 

Zaterdag 27 augustus: Rodin, Rotterdam – Parijse sferen op z’n Rotterdams: dat is Rodin. Op het klein maar fijne stadsterras een spritzje halen? Ok, doen we.

Zondag 28 augustus: Boca’s, Amsterdam – In de Amsterdamse Jordaan is er Boca’s voor al je tapas-met-een-twist needs. Je kunt een plateau bestellen of zelf kiezen en de tafel volgooien.

Donderdag 1, vrijdag 2 en zaterdag 3 september: LAB 071, Leiden – op deze dagen vind je het High Spritz package bij LB 071 bij het Science Park in Leiden. Cauliflower wings (bij LAB zijn ze dol op veggies) en twee bellen Chandon Spritz voor 15 ekkies. Los bestellen kan ook hoor, maar een snack ernaast is altijd een goed idee.

De verfrissende sinaasappellikeur wordt gemaakt van perfect rijpe Valencia sinaasappels van een pesticiden-vrije en duurzame familieboerderij in Entre Rios. De sinaasappels worden geschild, waarna een deel gedroogd wordt om gedroogde en verse sinaasappelschil te gebruiken. Deze mix van gedroogd en vers wordt gemacereerd in druivenbrandewijn (met ook nog wat kruiden en specerijen om het extra lekker te maker). Minder suiker, wel heel veel smaak.

Recept voor CHANDON Garden Spritz

Recept voor CHANDON Garden Spritz

Mocht je op één of andere manier niet in de gelegenheid zijn om ergens op het terras aan te schuiven voor de CHANDON Garden Spritz, dan haal je hem zelf in huis en zet je ‘m in een handomdraai op tafel. Zo makkelijk, het is bijna geen recept meer te noemen.

Pak één van je mooiste vissenkomglazen en vul die met ijs. Giet daar 180ml CHANDON Garden Spritz over en garneer met een takje rozemarijn en een gedroogde sinaasappelschil.