Nederland, Limburg18 juli 2022, door Bo Peters

Zomer in Limburg: dit zijn de verkoelende weekendtips

Nederland, Limburg, 18 juli 2022, door Bo Peters

Zomer in Limburg: dit zijn de verkoelende weekendtips

It's getting hot in the south. De zomer is in volle glorie ons land ingeslopen en de teller tikt de 30 graden met gemak aan, hier in het zuiden van het land. Verkoeling is het enige – oké en soms een lekker drankje erbij -  wat we zoeken met deze tropische temperaturen. Bij deze onderstaande plekken in Limburg kun je dat prima vinden, zelfs met de koters. Al deze weekendtips zijn in onderstaande good-old-lijst te vinden, dus sla ze gerust op.

Weekendtips in de rest van Nederland? We got you. 

BREEBRONNE MAASBREE

BREEBRONNE MAASBREE

Vakantie aan het water? Check. Knappe accommodaties? Check. Óók nog een cocktailbar paraat? Dubbelcheck. Hier moet je wezen. Van een bos- tot watervilla: alle plekken zijn bij de Breebronne geschikt om tijdens warme zomerdagen te vertoeven, gezien er een giga zwemmeer paraat ligt voor je. Voor de meer avontuurlijke mensen onder ons: je kunt hier ook kamperen. Ha! De keuze is reuze. Last minute? Geen punt: er zijn nog een paar accommodaties beschikbaar voor deze zomer, hebben we gecheckt.

VAREN OP DE MAAS

VAREN OP DE MAAS

Op de rivier de Maas en de bijbehorende Maasplassen kun je heerlijk varen met een boot, kano of sup. Er zijn heuse online vaarroutes te downloaden, vinden we handig, zodat je niet verdwaald. Daar op dat water. Vergeet niet om af en toe van dat bootje – of iets anders – af te springen en een duik te nemen. Eigen biertjes mee en ons hoor je niet meer. It’s a vibe.

SUNSET LOUNGE BEACHCLUB

SUNSET LOUNGE BEACHCLUB

Wie dacht dat Limburg geen strand kende heeft het mis: bij strandpaviljoen Sunset Lounge Beachclub aan de Roermondse Maasplassen vind je een exotisch lounge terras, strand én strandpaviljoen. En dat op één plek. Na een heerlijk dagje varen op de Maasplassen, kun je hier neerstrijken op het terras. Op één van de vele loungebedden. Zonsondergang, een bubbel erbij en het plaatje is compleet.

BEAVER CREEK WAKE PARK & MOBY DICK

BEAVER CREEK WAKE PARK & MOBY DICK

Tijd voor meer actie tijdens deze warme zomerdagen? Reis dan af naar Roermond, waar het grootste watersportgebied van Nederland ligt. Hier, bij het wakepark, kun je waterskiën of wakeboarden. Je kunt reserveren voor één uur, twee uur of – doe eens gek – de hele dag: materiaal included. Sluit af op het drijvend terras van Moby Dick dat pal voor het park ligt voor een verse pasta, cocktails of een borrelhap.

SPEELPARK KLEIN ZWITSERLAND

SPEELPARK KLEIN ZWITSERLAND

Zin in een leuke, ‘ouderwetse’ en nostalgische speeltuin met de koters deze zomer? Ga dan naar Klein Zwitserland. Verscholen in het bosrijke heuvellandschap van Noord-Limburg, ligt dit speelpark hier al meer dan 80 jaar. Nostalgie alom. Wat je hier kunt verwachten: boomhutten bouwen, het Romeinse fort bestormen, potje midgetgolven en vooral door allerlei tunneltjes en smalle paadjes sluipen en kruipen waarbij er overal verstopplekjes zijn. Leuheuk, vinden wij. Meer speelpark dan dit krijg je het niet. Je wordt er zelf weer bijna kind van. Op warme dagen vertoef je hier prima in het bos of het buitenzwembad, welke ook zeer geschikt is voor de kleinere kinderen. Waterpret gegarandeerd. Plant jezelf op een picknickkleed op de Alpenwei naast het zwembad, geniet van de zon en voilà: niets meer aan doen. Vervelen zul je je hier zeker niet, in dit groene paradijsje.

AAN DE WATERKANT FESTIVAL

AAN DE WATERKANT FESTIVAL

Aan de waterkant festival? Dat is nou precies wat je denkt: een festival aan het water – in dit geval de Maas – zodat je enige vorm van verkoeling hebt én toch een dansje kunt wagen, deze zomer. Van 29 t/m 21 juli & 3 t/m 7 augustus kun je in Venlo terecht voor een gevarieerd programma: van zwoele geprogrammeerde zomeravonden (denk aan Latin en Dancehall) tot aan artiesten als Meau en cabaret van Guido Weijers. Aan de kiddo’s is ook gedacht, met theatervoorstellingen. Kortom: voor ieder wat wils. Wat nou een key ingrediënt is voor een heerlijke middag of avond aan de waterkant? Een hapje en drankje natuurlijk, dus vergeet die foodtrucks met een gevarieerd aanbod niet te checken. Heupjes los gooien en gogogo!

GELATARIA LUNA ROSSA

GELATARIA LUNA ROSSA

Zeg je Maastricht & ijs, dan zal iedere Maastrichtenaar roepen: Gelateria Luna Rossa. Ambachtelijk Italiaans ijs, voor als je niet naar Italië op vakantie gaat maar tóch smacht naar Italiaans ijs, wordt hier gemaakt. Het ijs is overheerlijk, de wachtrij is een feit dus bereid je hier op voor als je op een zomerse avond hier een ijs wilt halen. Wees gewaarschuwd voor de keuzestress die je gaat ervaren. Of ga gewoon nog een keer terug. Kan natuurlijk ook. Psst.: er liggen twee van deze ijszaken in Maastricht, in het hippe Wyck & de ander ligt in hartje binnenstad bij het stadspark in de buurt. Bij die eerste plek is het – weten we uit betrouwbare bronnen- vaak minder druk.