Nederland, Amsterdam6 juni 2023, door Sanne Carbaat

Schuif aan bij de Long Table Dinners in de Pulitzer Garden op (4 en 18 juli, 15 augustus 2023)

Nederland, Amsterdam, 6 juni 2023, door Sanne Carbaat

Schuif aan bij de Long Table Dinners in de Pulitzer Garden op (4 en 18 juli, 15 augustus 2023)

Verstopte plekken in het Amsterdamse centrum waar je, als je wilt, kunt ontsnappen aan alle reuring en zelfs bijna vergeet dat je echt middenin Mokum zit. Die plekken zijn er, maar één van de favorieten waar je maar naar terug blijft keren is de Pulitzer Garden. De enorme en oh zo knappe binnentuin van het Pulitzer Amsterdam aan de Prinsengracht. De binnentuin ticks all boxes: het is er sereen, soort van magisch met groen all-over, een stadse ontsnapping uit de boekjes en - we hadden niets anders verwachten van de mensen achter de schermen bij het Pulitzer Amsterdam - ontzettend goed eten en drinken.

 

Dat eten, drinken, borrelen en je glas heffen naar de Westertoren is altijd een goed idee, maar nu organiseren ze toch wat leuks! Om de zomer te vieren, met je vrienden te proosten en even helemaal op de gaan in dat zonnige joie de vivre zijn er op 4 en 18 juli en 15 augustus de Long Table Dinners in de Pulitzer Garden.

 

Boek een plek bij de Long Table Dinners @ Pulitzer Garden.

Long Table Dinners @ Pulitzer Garden

Long Table Dinners @ Pulitzer Garden

Op zwoele zomeravonden lang tafelen met de leukste mensen die je kent (én niet kent!) en in één van de mooiste binnentuinen van Amsterdam? Ja, graag! En het menu? Dat is geïnspireerd door de mediterrane keuken. Je begint met focaccia, olijven, grissini en pane Carasau voor de hele tafel. Een antipasti van prosciutto e melon & caprese volgt (en dat klinkt misschien simpel, maar is het allesbehalve als je zoiets toevertrouwd aan de chefs van het Pulitzer). Parmigiana di Melanzane is je primi en de ster van de avond: jawel, een lobster spaghetti. Limoncello cheesecake is de afsluiter van dit piekfijn-in-orde viergangenmenu.

Bij iedere gang worden bijpassende wijnen geschonken, en die zijn een feestje on their own. De Pulitzer Long Table Dinners boek je voor 125 euro per persoon. 

Dus nog even alles op een rijtje: zorg dat je op 4, 18 juli of 15 augustus (van 18:00 – 21:00) bij de Long Table Dinners in de Pulitzer Garden aanschuift. Voor 125 euro heb je een beregoed viergangenmenu mét bijpassende wijnen, zit je in de prachtige binnentuin van het Pulitzer Amsterdam en zo heb je nog eens een net-even-anders-dinsdag.

Boek een plek bij de Long Table Dinners

 

foto’s door Danielle Siobhan