1 mei 2021, door Maartje

De allerbeste (razendsnelle en betrouwbare) oppas hack, dat is Charly Cares

1 mei 2021, door Maartje

De allerbeste (razendsnelle en betrouwbare) oppas hack, dat is Charly Cares

Al voordat ondergetekende überhaupt 'met kind' was, wist ik al: als het zover is, dan ga ik 'gewoon' oppas regelen via Charly Cares, een oppas-app. Mocht je Charly & co niet kennen, blijf dan sowieso even doorlezen...

Dat is namelijk voordeel van rijkelijk laat starten met een gezin (ik was 36): dan hebben de mensen om je heen al het voorwerk al gedaan. Als het dan over het regelen van een oppas ging - het leven samen en met vrienden houdt immers zeer zeker niet op wanneer je kids hebt, getuige deze site. Sterker nog: de behoefte om er af en toe samen en/of met vrienden op uit te trekken, was ooit groter - dan kwam het antwoord van vrienden razendsnel: ooo dat moet je gewoon via Charly Cares regelen! En zo geschiedde... Charly Cares, al jaren de allerbeste, meest betrouwbare oppas'hack' van het land. Beloofd.

Charly Cares? Vertel.

Charly Cares? Vertel.

Simpel. Je downloadt de app (hier vind je ‘m), je meldt je aan, je vult je gegevens in (fotootje van je gezin erbij, even uitleggen wie jullie zijn en wat je zoekt – je kent het wel) en als het zover is dat je een oppas nodig hebt, dan slinger je een verzoek de app op, selecteert minimaal vijf Charly Cares Oppas Angels (Pardon? Daar kom ik zo op terug) en dan krijg je hoogstwaarschijnlijk binnen een uur een reactie van een of meerdere van potentiële oppassen. En dan accepteer je (of niet), kun je vooraf nog even met de oppas afspreken als je dat prettig vindt en dan ben je good to go. Voor een eenmalig uitje óf als vaste prik!

Ook last minute? 

Ook last minute! Wij hebben wel eens een uur voordat we een oppas wilden (spontaniteit alom) een oproep gedaan. Charly Cares heeft een ontzettend attente (understatement van het jaar) centrale die in principe alle aanvragen in de gaten houden. Zit er een last minute bij, of duurt het te lang voordat je een reactie krijgt van een van de Oppas Angels, dan ontvang je een appje met de vraag of ze voor je op zoek kunnen gaan (wat ze dan 9 van de 10 keer stiekem al gedaan hebben zodat dat wat onmogelijk lijkt, toch lukt). Briljant, non?

En dat, lieve mensen, dat stelt zo gerust!

Oppas Angels?

Oppas Angels?

Over die Charly’s oppasangels: denk niet dat je ‘zomaar’ een ‘oppasje’ voorgeschoteld krijgt. Zeker het eerste jaar met ons zoontje waren we ontzettend kritisch over wie op ons klompje goud (zoals onze families ons zoontje gekscherend noemde) mocht passen. We wilden graag een wat ouder iemand met ervaring en geen jonkie (sorry, iedereen zijn voorkeuren). Terwijl we het nu hij drie is, juist heel erg leuk vinden wanneer een jonge studente met tomeloze energie met hem naar het park gaat als wij onze snor samen even willen drukken.

Dat is via de app allemaal perfect geregeld: alle Oppas Angels zijn door het Charly Cares team gescreend, hebben een 1 op 1 gesprek gehad en laten zich in de app zien aan de hand van een foto, persoonlijke info over studies, ervaringen en interesses en kunnen zelfs een filmpje inspreken (leuk!). Daarbij werkt de app met ratings en reviews. En als je toch twijfels hebt, dan kun je altijd vooraf bellen en/of een afsprak maken – vinden ze helemaal niet gek. En dat, lieve mensen, dat stelt zo gerust. 

All taken care off

All taken care off

En ken je dat ongemakkelijke van vroeger dat je nooit wist wat je de oppas nu moest geven? Ook dat is in de app supersimpel geregeld: bij de oppas van je keuze kun je in de app zien wat haar prijs per uur is voor overdag en voor de avond. Klaar als een klontje. En je hoeft ook niet te zorgen dat je cash in huis hebt want die betaling is eveneens via de app geregeld: zodra je de deur uitgaat, stel je de timer in en kom je thuis, dan zet je die weer uit zodat de angel precies krijgt waar ze recht op heeft en jij precies betaalt wat afgesproken is.

En ja, wij vergeten met een slokje op die timer ook wel eens uit te zetten – only human: als de timer te lang loopt, krijg je een appje en kun je achteraf de juiste tijd nog instellen. Pfiew. 

Ook niet onbelangrijk: Charly Cares hanteert een helder, strikt en veilig COVID-19 beleid: 1 oppas per gezin en bij klachten geen oppasdienst. Zoals het hoort.

Kortom: perfect voor wie (EINDELIJK WEER!) borrelplannen heeft maaaarrr wat ik ook zo goed vind aan Charly Cares, is dat ze ook bedreven zijn in vaste Oppas Angels. Een oppas die de naschoolse vervangt een paar uurtjes per week bijvoorbeeld. Of juist een dag of een paar dagen per week. Op de site lees je ook hierover meer. Wij zijn alvast fan!