8 augustus 2022, door Isa de Laat

Dit is waarom we fan zijn van de citizenM hotels

8 augustus 2022, door Isa de Laat

Dit is waarom we fan zijn van de citizenM hotels

Doen ze goed, die Nederlanders. De van oorsprong Nederlandse hotelketen citizenM hotels is groter dan ooit, en it's still growing. Inmiddels zijn ze wereldwijd te vinden en de een is nog fijner dan de ander!

De oprichter had in 2008 een doel: een hotel te creëren voor de reizigers van vandaag, waarbij ze alles krijgen wat ze nodig hebben en niets wat ze niet nodig hebben. Resultaat? Centrale locaties in de meest aantrekkelijke steden en dan ook nog eens betaalbaar.

Je weet wel, dan ook met gratis wifi, technologie, een fijn bed en een fijne douche. Een tikkeltje luxe, maar dan voor iedereen. En van sommige locaties zijn we dan ook erg fan.

Locatie, locatie, locatie

Locatie, locatie, locatie

De Nederlandse hotelketen opende in 2008 haar eerste hotel op Schiphol. En dat is nog steeds een van de fijnste hotels. Lange vlucht gehad en nog een eind reizen vanaf het vliegveld naar huis? Rol zo het CitizenM hotel in. Vroeg in de ochtend/in de nacht een vlucht en geen vervoer naar het vliegveld? Boek een overnachting en je springt vanuit je bed het vliegtuig in. Ok, genoeg over Schiphol, maar mogen duidelijk zijn dat we laaiend enthousiast zijn.

En Schiphol is niet de enige locatie waar ze inmiddels zitten. Sinds 2008 is citizenM gegroeid, vermenigvuldigd en nog verder gegroeid. Met inmiddels veel locaties in Europa (zoals Parijs, Londen en Kopenhagen), diverse locaties in Amerika (bijvoorbeeld San Francisco, Miami en New York) en locaties in Azië (Kuala Lumpur en Talpel).

Hartje centrum en de meest fijne steden, yes!

Affordable luxury

Affordable luxury

De kamers zijn niet groot, maar wel voorzien van een portie luxe, betaalbare luxe.

Er is sowieso gratis Wi-Fi beschikbaar in alle hotels, maar wat dit hotel eigenlijk zo bijzonder maakt is de citizenM app. Met de app kun je bijvoorbeeld inchecken, een kamersleutel aanmaken, en informatie vinden over de stad waar je op dat moment bent.

En dat XL bed is ook geen overbodige luxe tijdens een reis. Net zoals de fijne plekken in het hotel om te relaxen.

mycitizenM+

mycitizenM+

Ooit gehoord van een hotel lidmaatschap? Eigenlijk erg handig. mycitizenM+ is een jaarlijks lidmaatschap (10 euro per maand), waarbij je korting en voorrang krijgt. Met het mycitizenM+ lidmaatschap krijg je een korting van 10% op de kamer met het laagste tarief en je hebt als lid gegarandeerd een kamer (mits 48 uur van tevoren gereserveerd).

But that’s not all: ook nog extra’s als laat uitchecken en de mogelijkheid om een gratis upgrade te krijgen naar een kamer met premium uitzicht, een ‘first in queue‘ chatservice, vroegtijdige toegang tot kortingen en evenementen voor leden.

Oh ja best of all: geen gedoe met punten verzamelen en niveaus halen.