Duitsland, Düsseldorf28 november 2023, door Ad Vertorial

Citytrip en een preventieve gezondheidscheck: je doet het in Düsseldorf

Duitsland, Düsseldorf, 28 november 2023, door Ad Vertorial

Citytrip en een preventieve gezondheidscheck: je doet het in Düsseldorf

Gezondheidstoerisme is razend populair. Mensen vliegen van hot naar her voor spoedeisende gezondheidszorg, chirurgie of een andere behandeling. De bekendste voorbeelden zijn haartransplantaties en andere plastische chirurgische behandelingen in Turkije. Nu weten we niet zeker of we hier te allen tijde voor zouden gaan, maar een toegankelijke check, gemakkelijk en dichtbij huis? Dat kan zomaar interessant zijn. Het Duitse Düsseldorf is bijvoorbeeld een hele goede postcode om een preventieve gezondheidscheck te combineren met een stedentrip (zo leuk rond de feestdagen!).

Want als je toch een Duitse kerstmarkt wilde bezoeken (Düsseldorf is echt een aanrader), waarom dan niet ook eens een gezondheidscheck doen? Of andersom natuurlijk: als je die gezondheidscheck toch al graag eens wilde doen, waarom dan niet meteen met een leuk programma combineren? Het nuttige en het aangename zeg maar.

 

Preventieve gezondheidscheck? Wat is dat dan? Wel, dan kun je denken aan een (preventieve) controle van de conditie van je lichaam, een MRI of CT-scan waarvan de wachttijden in Nederland te lang zijn, of een afspraak bij twijfels over je gezondheid of lichaamsconditie. In Düsseldorf is het handig, makkelijk en betaalbaar om een full body health check-up te doen, met kortere wachttijden en zonder recept van een arts. Zo kun je gerust de feestdagen in, en tegelijkertijd last-minute cadeaus scoren. In dit artikel de tips voor een combinatie van een citytrip en een preventieve gezondheidscheck in Düsseldorf.

Preventieve gezondheidscheck

Preventieve gezondheidscheck

Baat het niet, dan schaadt het niet, zo wordt gezegd bij een preventief medisch onderzoek. We willen meegeven dat artsen óók de nadelen benoemen, zoals de hoge kosten en de kleine afwijkingen die op scans voorkomen en vaak nietszeggend zijn. 

En als je het dan toch doet, dan is het in Düsseldorf handig, gemakkelijk en relatief betaalbaar om een full body health check-up te krijgen met een kortere wachttijd en zonder recept van een arts. Komt ‘ie: de reden daarvoor is dat ze in Düsseldorf ultramoderne medische instellingen hebben met hoogwaardige gezondheidszorg en kortere wachttijden dan in ons eigen land. Bovendien heb je in Duitsland geen recept nodig voor een check-up of scan van je hele lichaam. Een afspraak maken is zo gepiept: via de websites of telefoon van een van de klinieken die op de website van Gezondheidstoerisme staan vermeld. Jij legt je situatie uit, zij vertellen je welke stappen je vervolgens moet nemen. Je bent met een preventieve gezondheidscontrole – pak ‘m beet – een dagdeel tot een dag bezig. De resultaten krijg je een tijdje later per mail. En dan is het up to you of je weer naar Düsseldorf gaat of in Nederland eventuele maatregelen treft. Ze spreken trouwens in alle aangesloten klinieken Engels en bij sommige klinieken spreken ze zelfs Nederlands.

Alles hierover lees je op de website van Düsseldorf Toerisme, waarbij alle klinieken die zijn aangesloten staan vermeld. 

Of gezondheidszorg in Düsseldorf gedekt wordt door je zorgverzekering hangt af van de verzekering die je hebt. Je kunt dit navragen bij je eigen zorgverzekeraar.

Slapen in Düsseldorf

Slapen in Düsseldorf

Als je voor een behandeling naar Düsseldorf gaat, kunnen je familieleden, vrienden of wie je ook meeneemt, tijdens jouw afspraak al de stad in. Haak jij gewoon gezellig een aantal uren later aan.

Maar dan moeten we natuurlijk eerst weten waar we willen slapen. Verschillende hotels in Düsseldorf zijn verbonden aan de gezondheidsklinieken in de stad. Dat zijn bijvoorbeeld de luxe (en prachtige) hotels Breidenbacher Hof en The Wellem.

Wil je iets meer lowkey? 25hours Hotel Das Tour en de Ruby Hotels zijn prima alternatieven.

Eten en drinken

Eten en drinken

Ligt het aan ons of draait zo’n stedentrip altijd grotendeels om eten en drinken? En dat snappen ze in Düsseldorf ook. Iedere wijk kent zijn eigen charme:

  • Little Tokyo: deze wijk is de Aziatische walhalla van Duitsland. Zo scoor je bij Yabase écht goede sushi met verse vis. De rij van NaNiWa Noodles + Soup, is het meer dan waard. Japanse huisgemaakte gerechten voor een kleine prijs vind je in het kleine authentieke restaurant met de naam Kagaya. Nagaya* is een tikkeltje duurder, maar wedden dat je fan bent?
  • Altstadt: a.k.a. de oude stad en a.k.a. het deel van de stad waar je traditionele Duitse pubs vindt, zoals Beuys Bar en The Oak’s Bar
  • MedienHafen: is de trendy wijk langs de Rijn met moderne restaurants en bars inclusief uitzicht op het water. Burgers eet je bij Bob & Mary. Iets meer fancy op je bord serveren ze bij Lido Hafen.
  • Flingern: in deze dynamische wijk vind je de hippe restaurants. Ga bijvoorbeeld naar Luang Prabang of Waya Kitchen.

Zei er iemand bier? In de oude brouwerij Uerige, wordt je bierglas opnieuw gevuld zonder dat je het doorhebt.

 

Tip van flip: Vabali Spa

Tip van flip: Vabali Spa

Eerlijk is eerlijk, een gezondheidscheck kan ook wat spanning opleveren. Tip van flip is dan een bezoek aan de Vabali Spa, enkele kilometers van Düsseldorf. Het thema van deze wellness is, goh, Bali. Dat voel, zie en proef je in alles vanaf het moment dat je binnen stapt. Eerlijk? Er zijn best wel wat grote wellnesscentra waarvan we denken: liever niet. Te massaal, te druk, te net niet. Maar niet hier bij Vabali. Groot, dat is zo, maar ook chic. Het ademt klasse en allure, waarbij de tinten, stoffen en materialen ons doen denken aan Bali. Met heerlijke loungeruimtes waar je met een goed boek en een glas rode wijn jezelf op de fluwelen stoel voor de open haard – ja echt – kunt knallen. Wat er verder zoal te vinden is bij Vabali? Verschillende behandelingen en maar liefst tien sauna’s, waarbij de keuze reuze is: van een stoombad tot een kruidige panorama sauna. Voor ieder wat wils. Persoonlijke favoriet: de infinity pool in de tuin, omringd door bamboe –  met uitzicht over het meer de Elbsee. Tien punten.

Lees meer over Vabali Spa

Van Nederland naar Düsseldorf

Van Nederland naar Düsseldorf

Met de trein (de ICE vanaf Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal of Arnhem moet je hebben) ben je in no time in hartje Düsseldorf. Eenmaal gearriveerd in de stad van gezelligheid, is er een goed netwerk van openbaar vervoer. Met de Düsseldorf Card kun je gratis reizen en profiteren van verschillende kortingen.

En we raden de treinen heel hard aan, maar is dat even niet mogelijk, dan kun je natuurlijk ook met de auto naar Düsseldorf reizen. Er zijn genoeg parkeerplaatsen waar je je auto kunt parkeren. Let op: een milieu-sticker is verplicht voor het reizen met de auto in Düsseldorf.

Meer weten? Zie