Duitsland5 september 2023, door Michel + Renske

5x Best of Keulen: eten, drinken, shoppen

Duitsland, 5 september 2023, door Michel + Renske

5x Best of Keulen: eten, drinken, shoppen

Berlijn, Dusseldorf, Hamburg? Voeg daar gerust Keulen aan toe. Op een 3 uur treinafstand van Amsterdam waan je je in een heerlijke Duitse stad. Mits je weet waar je moet zijn. Lees verder en boek die trip.

Hallmackenreuther

Hallmackenreuther

Nog nooit zo’n retro interieur gezien als wanneer je bij Hallmackenreuther naar binnen loopt. Kuipstoeltjes, ronde ballen aan het plafond en daarnaast een hele toffe sfeer. Naar Hallmackenreuther ga je voor ontbijt, lunch of diner maar ook alles ertussenin. Er zijn een paar tafels voor het pand waarbij je heerlijk plaats kan nemen in de zon en je uitkijkt over een pleintje (genoeg te zien).

Die Bredouille Weinbar

Die Bredouille Weinbar

In het westen van centrum Keulen vind je Bredouille. Een heerlijke knusse wijnbar – met een paar plekken – die warm aanvoelt. Hier vind je vanaf 4 uur ‘s middags de lekkerste flessen wijn per glas met heerlijke happen voor erbij. In het weekend begint het feest net wat eerder, dus kan de pret vroegtijdig beginnen.

Naast de vaste kaart en met liefde samengestelde wijnlijst worden er soms leuke, speciale avonden georganiseerd. Zoals een vinyl- en wijnavond of avonden met live muziek.

Fairfitters

Fairfitters

Kleur, funky designs en heerlijke accessoires. Los kan je gaan bij Fairfitters. In de stad zijn maar liefst twee locaties te vinden.

In deze kledingwinkel kan je terecht voor een volledige outfit, van sok tot jas, van toffe trui tot leuk jurkje. De winkel doet een beetje rauw en Berlijns aan en past daarom perfect in het Duitse straatbeeld.

Zoek je een last minute souvenirtje? Fairfitters got you covered met hun heerlijke accessoires, heuptasjes, sieraden of ander leuks.

Schaatzi

Schaatzi

Een kledingstuk voor de mini? De allerleukste kinderwinkel van Keulen vind je aan Antwerpener Straße.

Bij Schaatzi vind je de allerleukste items die ze zelf produceren (met een beetje hulp) maar ook andere Duitse merken waar wij het bestaan nog niet van kende, neem Bebe Holic en Melikey. Laat het ons doen denken aan een mix van print met rustige kleuren en basics.

Ook kan je gerust naar binnen stappen voor mooie cadeaus. Zo hebben ze de mooiste knuffels, items voor op de kinderkamer of handige accessoires voor on the way. 

Café Franck

Café Franck

Zoek je oudhollandse gezelligheid maar dan op z’n Duits? Dan ga je naar Café Franck. Franck ligt in het nieuwe, upcoming deel van Keulen (met tal van leuke andere plekken om zich heen). Zo vind je hier leuke bars, koffie zaakjes maar ook unieke kledingwinkels.

Kan ook niet mis gaan, want in deze buurt wonen veel jonge gezinnen maar ook studenten. Dan weet je dat je goed zit.

Bij Franck kan je terecht voor Frühstück (ontbijt) maar ook voor een lekkere lunch. De retro vibe maakt het af.