26 september 2020, door Imara Milatz

Mixen, shaken, schenken! Tips om je eigen cocktails at home te maken (of bestellen)

26 september 2020, door Imara Milatz

Mixen, shaken, schenken! Tips om je eigen cocktails at home te maken (of bestellen)

Wie kent het? Van die dagen dat een wijntje, biertje, bubbeltje de lading niet dekt, het gewoon even niet genoeg is. Tijd voor het sterkere, zoetere spul: espresso martini, cosmopolitan tot aan jenever cocktails. We know the best mixes and the best places. Aan deze adressen bestel je de lekkerste mixdranken of zelf gehele cocktails. En anders? Dan leer je hier je inner bartender kennen met de lekkerste cocktails voor at home en slaan we aan de do-it-yourself to mix it up! 

Cocktail Box voor thuis

Cocktail Box voor thuis

De cateraars van All Class schakelden in no time over op All Class at home. Een van de paradepaardjes? De Cocktailbox! Er worden regelmatig verse en vernieuwde borrel- en cocktailboxen gelanceerd – zo blijft het lekker gevarieerd. Hier zie je wat er at the moment te bestellen is.

Ook lekker: All Class Spare Ribs

The original pear fizz by Glenmorangerie

The original pear fizz by Glenmorangerie

We waren erbij, toen de eerste limited edition fles Glenmorangerie A Tale Of Cake in Nederland werd geopend. Lekker zoetig en sterk spul, een aanrader. Puur vinden we hem (iets te) sterk want, Whiskey is Whiskey. Ha. Maar wij doen hem gewoon lekker zoals we hem zelf graag drinken, Glenmorangerie in een cocktail is een feestje.

 1. 45 ml Glenmorangie Original
 2. 25 ml peren sap
 3. 10 ml limoen sap
 4. 15 ml vanille siroop
 5. een klein scheutje sinaasappel bitters
 6. Shake it
 7. Aftoppen met Champagne in je gekoelde glas
 8. Details, garneren met een takje tijm

Cheers.

 

Sir Edmond Gin - pornstar martini

Sir Edmond Gin - pornstar martini

Weinig cocktails zijn zo ‘sexy’ als de pornstar martini. Met dit drankje in handen voelt het al snel als een avond uit in huis. How to Martini-that’s-not-a-Martini? Kijk en leer:

 1. Cool je martini glas
 2. Schenk 45 ml Sir Edmond Gun in een shaker
 3. Voeg hier 15 ml Passoã of De Kuyper passion fruit likeur aan toe
 4. Dan een scheutje (60 ml) passievrucht puree
 5. Sprinkle twee barspoons (theelepels) vanillesuiker
 6.  Shake-time, schenk het in je gekoelde glas en garneer met een halde passievrucht.
 7. Vergeet niet champagne ernaast te houden ten goede van je smaken palette. Je kent het trucje.

Sir Edmond Gin bestel je hier. 

"

Liever niet zelf je cocktails maken maar gewoon een expert het werk laten doen. Dat kan, bij deze toppers in Amsterdam. 

"

Double 0 Seven voor thuis by Pulitzer’s Bar

Double 0 Seven voor thuis by Pulitzer’s Bar

Nu de première van de nieuwe James Bond film is uitgesteld en je even moet wachten tot de volgende kaskraker van de 007-reeks te zien is, deelt Pulitzer’s Bar unieke ‘James Bond’ – geïnspireerde cocktail creaties voor thuis…

Americano

Het allereerste drankje dat James Bond ooit bestelde was een Americano. In het eerste boek van de serie, Casino Royal uit 1953, bestelt Bond Americano’s tijdens zijn reis. Later zegt Bond in A View to a Kill (1985) altijd een Americano te bestellen in een bar.

Kies voor de Pulitzer’s Bar twist op een Americano: een verfrissende, licht bittere en fruitige cocktail.

Ingrediënten:

 • 35ml                 Cocchi Torino
 • 35ml                 Campari
 • 120ml               Fever Tree Soda
 • Sinaasappelschil

Vul een longdrinkglas voor de helft met ijs. Doe alle ingrediënten één voor één in het glas en top het af met Fever Tree Soda. Garneer met een schijf sinaasappel.

Sazerac
Wanneer Bond tijdelijk de traditie van ‘lokaal’ drinken vergeet in Live and Let Die (1954), zegt CIA-agent Felix Leiter tegen Bond om te genieten van het officiële drankje van The Big Easy: ‘Waar is je gevoel voor avontuur? Dit is New Orleans. Kom tot rust!’ De Sazerac is de lokale variant in New Orleans van een cognac- of whiskycocktail. De Sazerac van Pulitzer’s Bar laat zich het best omschrijven als licht zoet met kruidige en pittige tonen.

Ingrediënten:

 • 35ml                 VSOP Cognac
 • 35ml                 Bulleit Rye Whiskey
 • 3 druppels         Peychaud’s Cocktail Bitters
 • 7,5ml                Suikersiroop
 • 1 druppel          Zoutoplossing
 • Absint Spray
 • Limoenschil

 Vul een tumbler glas met ijs en een cocktailshaker voor ongeveer ¾ met ijs. Voeg de Cognac, Rye Whiskey, Peychaud’s Bitters en Suikersiroop één voor één toe in de shaker en shake voor 20 seconden. Haal het ijs uit het glas en spray de absint in het glas. Gebruik vervolgens een zeef om de cocktail in het glas te schenken en garneer met een schijfje limoenschil.

Sir Edmond Gin - G & T

Sir Edmond Gin - G & T

Orange & Cinnamon Sweet and sour

Niet moeilijk, alleen al een schijfje sinaasappel aan je Gin & Tonic doet al wonderen. Beetje kaneel d’r bij en U heeft een geheel nieuwe smaak ervaring. Gegarandeerd een succesverhaal. Make it yourself: 50 ml Sir Edmond Gin, 150 ml tonic, zest én een partje sinaasappel en kaneel (het liefst een kaneelstokje).

Aardbei met munt 

Deze vinden we vooral leuk om de looks, de rode aardbeien doen het gewoon goed in je Gin & Tonic glas. Gooi 50 ml Sir Edmond Gin, 150 ml tonic in een glas en voeg naar smaak aardbeien en takjes munt toe. Easy peasy. 

Koffie en sinaasappel zest spannend

Voor de koffie lover, om zowel je dag met het drankje te beginnen als te eindigen. 50 ml Sir Edmond Gin, 150 ml tonic, koffiebonen en een partje sinaasappel.

 

Sir Edmond Gin

Hennesy at home

Hennesy at home

Nu een drankje aan de bar of in de club er voorlopig niet in zit, komt Hennessy met de perfecte oplossing om je solonaise naar een volgend niveau te tillen. Het cognacmerk lanceert een voldoenend limited edition Hennessy at Home cocktailbox, die je vanuit je luie stoel online kunt bestellen en ook nog eens bij je thuis wordt bezorgd. Easy genietings. Met Hennessy VS, vier Fever-Tree Ginger Ale flesjes, twee originele Hennessy cocktailglazen en het recept voor de Hennessy Ginger cocktail overwin je die vrijdavond-we-kunnen-niet-uit-dip wel weer. De Hennessy at Home cocktailbox is vanaf vandaag online te bestellen via een klik hier of eentje daar, mag zelf kiezen (ps. de box is bij beide adressen compleet hetzelfde, dus daar ligt het niet aan).

O en een zeer belangrijke sidenote: de box verschijnt in zéér gelimiteerde oplage, so don’t sleep on this!

"

Ben je meer van de vino, geen probleem. Dit zijn de lekkerste wijnen onder de 10 euro. 

"

Kampai! - Sapōto

Kampai! - Sapōto

In the mood for some alcoholic news? Nou wij hebben je helemaal gecovered hoor! De mensen achter Kampai!, jeweetwel die ene Amsterdamse cocktailbar met een voorliefde voor Azië, bedachten een lolletje tijdens de ‘corona periode’. Onder de naam Sapõto, which means ‘steunen’ in het Japans, ontstond het bijzonder leuke initiatief: een nieuw versnapering. En met de aanschaf van dit nieuwe drankje, Sapõto dus, support je tegelijkertijd jouw favoriete (al even gemiste) bar. Speciaal om dit mogelijk te maken werd het brand new alcoholische goedje, op basis van graandestillaat met yuzu, citroengras en gember, ontwikkeld.Van deze exclusieve drank kan men voor het symbolische bedrag van €95,- een shot kopen die ze vervolgens als eerste in Kampai!, kunnen drinken als de cocktailbar weer open mag. In ruil voor deze steun wordt jouw naam in het goud achter de bar van Kampai! vereeuwigd en ontvangen je een drink voucher t.w.v. €50. Dan kan er weer volop ge-Kampai’t worden! (Betekend proost in het Japans, snapt U)