Nederland, Amsterdam9 januari 2024, door Iben Dekker

De beste kroegen en clubs om te stappen/uit te gaan in Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 9 januari 2024, door Iben Dekker

De beste kroegen en clubs om te stappen/uit te gaan in Amsterdam

KOMT IE DAN HÈ! EN HERE WE GOGOGOGOGOGO! Oké, oké, oké... Keiharde clubbers, dat zijn we inderdaad niet. We zouden een schorre stem krijgen van al dat uitgaan. Maar hé, als je dan toch eens een avondje de hort op wil, met de nodige danspassen, dan zijn dit de beste kroegen en clubs om te stappen/uit te gaan in Amsterdam. Tried & tested, jawel!

Chicago Social Club

Chicago Social Club

De Chicago Social Club, ook wel de ‘Soos’ genoemd. Als je van house, hiphop of techno houdt, moet je hier wezen. Waar? Op het Leidseplein zit-ie-dan. De Chicago Social is een late night bar en nachtclub. Je kunt een cocktail (of twee, of drie) op het terras drinken en daarna lekker los gaan op de dansvloer. Een ‘intieme’ club, noemen ze zichzelf. En we love it: lekker funky en kleurrijk. Er zijn 2 ruime verdiepingen dus er is in ieder geval genoeg ruimte om te dansen. Alleen maar leuke mensen en altijd een leuke sfeer, zeggen ze. Dus go see for yourself.

Wil je zeker zijn van een ticket? Bespaar jezelf moeite en geld en koop je kaart via Amsterdam Nightlife Ticket. Hiermee kun je 1,2 of 7 dagen lang meer dan 30 clubs in Amsterdam bezoeken. Even doordansen dus en je hebt heel Amsterdam uitgespeeld!

De Loft

De Loft

In de A’DAM toren, jeweetwel, die toren van 80m hoog aan het IJ , zit helemaal aan de top ook nog eens een hele mooie nachtclub: Loft. Naast dat je leuk kunt schommelen over de rand van de toren (als je durft), is het in de avonduren feest. Wanneer de zon onder gaat, verandert de A’DAM toren bovenin in een gi ga feest. En wanneer de week weer voorbij is, wordt het weekend extra goed gevierd. Dan vind de Loft namelijk het heerlijk om zich op de hoogste dansvloer van de stad te begeven en nodigt ze vaak lokale legendes uit voor een episch feest. Moet dus wel leuk zijn. En alleen voor het uitzicht doe je het toch eigenlijk al?

Shelter

Shelter

Het zal toch niet waar zijn? In de A’dam toren bevinden zich niet 1, maar 2 clubs. Madam, helemaal bovenin de toren en dan helemaal onderin zit Shelter. De naam zegt het natuurlijk al, de schuilplaats. Aha. Maar wat voor spannends zou zich hier afspelen? Bij Shelter beleef je een unieke clubervaring. In Shelter wordt voornamelijk House en Techno muziek gedraaid, maar zijn ze ook gericht op het samenstelling van geluiden uit de voorhoede van dansmuziek, waarbij elektronica uit bepalende outreaches van de industrie een grote rol speelt. Shelter geeft een industriële look en focust zich dan ook op design en geluidskwaliteit. Voor zowel ervaren clubbezoekers als enthousiaste nieuwkomers, is Shelter zeker de moeite waard om een keer te bezoeken.

Leidseplein

Leidseplein

We horen het je denken… En het Leidseplein dan? In het hartje van de stad? Dat was toch ook altijd je-van-het? Jaaaa dat is ook wel zo, en vanaf het moment dat de Corona maatregelen over boord gingen stónd het er ook rijendik, allemaal waar. Maar… Het publiek is er naar onze smaak een tikkie te jong. Is dat je ding? Go for it. Zien wij je ergens anders wel weer.

Het Leidseplein is de Oh Oh Cherso-strip van Amsterdam. Zo heb je het Feest van Joop, De Bubbels, De Kleine Cooldown en De Tapmarin Leidse. Hier vind je het jongere publiek. Ook heb je de Pianobar, Surprise Bar en de Bastille waar het genieten geblazen is!

Het Rembrandtplein

Het Rembrandtplein

Hoppen op een weekendavond over het Rembrandtplein is toch wel echt het leukste om te doen als jong volwassenen – als je het ons vraagt. Trap de avond af bij de Heeren van Amstel om een heerlijke goude rakker te scoren. Stap de avond door naar de gezellige Woody’s of Live om je dansmoves even weer te verbeteren. Voor deze drie plekken is geen ticket nodig, dus voor een spontaan avondje moet je hier wezen. Nog een andere bekende plek op het Rembrandtplein is De Oliva. Hier zijn leuke georganiseerde feesten te vinden. Van binnen geeft het New York vibes af. Leuke mensen, leuke sfeer en leuke muziek. Dit is altijd gegarandeerd een goed feest.

Bij Skatecafe in Noord is toch wel een leuke avond gegarandeerd. Dit is zo’n plek waar je negen van de tien keer niemand tegen komt waar je geen zin in hebt, geweldig. Bij Skatecafe kun je, naast feesten, ook eten – zo weet je zeker dat de bodem goed zit om een hele avond lekker te kunnen feesten. Ze draaien hier vaak House, dus je moet hier wel van houden!

Melkweg en Paradiso

Melkweg en Paradiso

De Melkweg is een poppodium en cultureel centrum met live-muziek, clubnachten, fotografie, film en festivals. Het is gevestigd in de voormalige suikerraffinaderij De Granaatappel en melkfabriek aan de Lijnbaansgracht in Amsterdam, achter het Leidseplein en naast de Stadsschouwburg.  De Melkweg is misschien wel de bekendste Amsterdamse club en muzieklocatie. ‘De melkweg- clubavonden’ bestaat uit een vast programma: De week kun je goed beginnen op maandag, Cheeky Mondag, waar de hele nacht drum ‘n’ bass wordt gespeeld. Op woensdag heb je Techno Tuesday, voor een knallende rave-up. En elke zaterdag is er in de Melkweg Encore, de thuisbasis van hiphop en R&B in Nederland.

Oke, the biggest no brainer of them all: Paradiso. Paradiso is vooral bekend als poppodium waar veel bekende namen op hebben getreden (en nog steeds doen). Maaar in het prachtige Paradiso wordt dus ook écht geclubt. Want daar houden we van, clubben. Paradiso heeft altijd een variërend programma, je leukste Nederlandstalige artiest zien optreden of een avondje dansen op House… Bij Paradiso weet je in ieder geval zeker dat het goed zit.