Frankrijk9 oktober 2020, door Maartje

De jongste verrassing van het mooiste stukje Frankrijk: Lily of the Valley in La Croix Valmer

Frankrijk, 9 oktober 2020, door Maartje

De jongste verrassing van het mooiste stukje Frankrijk: Lily of the Valley in La Croix Valmer

Wie ons hier al een poos in de smiezen houdt weet dat we een jaarlijkse zomer-uitstap naar de Franse kust maken. Lees vooral ook dit artikel nog even - ga je leuk vinden, ook als het alleen maar over voorpret gaat. Done? Dan heb je ook gelezen dat het meest ondergewaardeerde stukje van die Franse kuststreek La Croix Valmer is, en dat we het júist daarom daar zo heerlijk vinden. Ondergewaardeerd, het woord zegt het al. Het is er namelijk smullen aan de Côte d'Azur. Een prachtige zee en de Hollandse Hockeyclub kom je er ook (nog) niet tegen.

 

En het is precies de plek waar we een van de allermooiste (herstel: beeldschoon is het er), fijnste (je hoeft de deur echt niet meer uit) én meest vriendelijke (on-Frans zeg maar) hotels troffen dat we het afgelopen jaar bezochten: Lily of the Valley in La Croix Valmer. 

 

(tuurlijk, zoals de plaatjes al verraden is Lily of the Valley heus niet het meest voordelige hotel maar het is nu nog (want nieuw) betaalbaar dus wacht niet te lang - de stek zal vast en zeker alleen maar populairder worden. Dat je gewaarschuwd bent)

Lily of the Valley in La Croix Valmer

Lily of the Valley in La Croix Valmer

Niet te missen: de elegantie van het hele hotel, de fantastische print en kleurencombinaties en het fantastisch uitzicht op de oceaan. Restaurant Vista wordt aangestuurd door topchef Vincent Maillard, de rechterhand van foodie-begrip Alain Ducasse en het hotel werd, verrassing, ontworpen door Philippe Starck. Verrassing? Ja. Toch wel. Wij denken bij Starck namelijk niet per se aan deze warme tinten en eclectische combinaties. Vinden we leuk. Alle kamers hebben een eigen terras en uitzicht op zee of het zwembad. 

Tot 2016 was deze plek de thuisbasis van een klein traditioneel hotel met een spectaculaire ligging. De grap wil dat we er destijds ook ooit geslapen hebben (want ook toen al honden welkom en St. Tropez te prijzig voor ons budget… Een van de rijkste Franse families liet hun oog op de plek vallen, kochten de vorige eigenaren uit en de rest is – sort of speak – geschiedenis. O, ze kochten er ook nog even het grootste deel van het omliggende land bij én een stuk kust. Tsja. Starck werd ingeschakeld om er een neoklassiek meets rustiek modern hotel van het maken waar natuur en luxe hand in hand gaan. Een duidelijke briefing en wie het hotel bezoekt kan alleen maak beamen dat Starck zijn vak verstaat.

Ben je afgehaakt? Niet doen! Remeber die vriendelijk aard van het hotel? Lily of the Valley is nog steeds een onafhankelijk familiehotel! Kleine kinderen knutselen bij het zwembad en de sfeer is gewoon echt ontspannen. Knap voor een hotel van dit ‘formaat’ en deze allure. Om nog te onderschrijven dat de eigenaren echt geen posh bedoeling voor ogen hebben met hun hotel: toen het hotel opende organiseerden ze geen groot feest voor allerlei beroemdheden  en ‘influencers’ maar werden alle lokale winkeleigenaren en handelaars uitgenodigd. We like.

Restaurant Vista serveert gepolijste Provençaalse gerechten met de nadruk op lokale ingrediënten, geserveerd op het spectaculaire terras of bij het zwembad. Bij de spa is ook nog een klein restaurant maar dat sloegen wij over: hier alleen heul gezonde smoothies en salades ;-).

De kamers zijn niets anders dan beeldig: rieten lampenkappen, marmeren badkamers, rotan vloerkleden en mollig beddengoed – allemaal precies goed. Er is een koffiemachine (geen melk – je drinkt je koffie hier noir, Franse stijl), zakjes met de hand gemengde kruidenthee, een demi-bouteille van de lokale rosé en een kleine selectie zelfgemaakte koekjes. 

Mar goed, dat is dus allerminst goedkoop. Is ok want je bent ook welkom bij het restaurant alleen!