Frankrijk, Marseille2 augustus 2021, door Anne Abendroth

De perfecte pitstop in Marseille? De Tuba Club

Frankrijk, Marseille, 2 augustus 2021, door Anne Abendroth

De perfecte pitstop in Marseille? De Tuba Club

Weet je wat nou echt een gezellige en leuke Franse stad is? Marseille. Juist. De perfecte pitstop op weg naar de rest van de Côte d'Azur. Er zijn prachtige baaien, kleine vissershavens, authentieke restaurants en inderdaad volop huizen met een bijna on-Franse rauwe architectuur... In andere woorden is er gewoon veel moois te zien. Dikke vette like! Waar we dan graag die ene pitstop maken in het kustdorp? Bij de Tuba Club. Ready, set, go!

 

Langer verblijven in Marseille? Makes sense. Dit zijn onze favoriete adressen in Marseille. En/of op doorreis? Snappen we ook. Dit zijn onze lievelingsplekken aan de Franse Azuurkust. En als je toch in de buurt bent: denk eens aan Cassis! Daar is het me toch mooi... Favo-restaurant in Cassis én favo stranden.

Tuba Club

Tuba Club

Je schuift hier aan voor een lekkere hap van chef Antoine Techené, terwijl je tuurt naar de azuurblauwe zee. Op de menukaart vind je Siciliaanse lekkernijen, Provençaalse gemarineerde gerechten, salades, Corsicaanse lokale producten en natuurlijk zeevruchten. Oh en die zeevruchten zijn uiteraard lokaal en vers gevangen. De club heeft een adembenemend uitzicht op de zee en heeft naast een restaurant ook een zonovergoten terras met bar die een prachtig uitzicht op de calanque heeft. Bestel vooral een cocktail aan de bar of lig met je toet in de zon op een strandstoel tussen de rotsen. Duimpie omhoog!

Maarre… Tuba club is niet alleen de perfecte pitstop vanwege het lekkere eten. Nee-nee. Je kunt hier namelijk ook overnachten. De club telt vijf tweepersoonskamers (huisdieren zijn helaas niet toegestaan). Je ploft van je stoel op het terras of het restaurant binnen no time neer op je bed in de kamer. Handy! De kamers zijn lekker minimalistisch en met natuurlijke accenten ingericht. Maar het allermooiste is toch wel het uitzicht. Zeker de zonsopgang of zonsondergang schetsen een supermooi plaatje. Een charmant verblijf. Beloofd. Maar goed… Bijzijn is meemaken!

Tuba Club