Engeland, Londen30 maart 2022, door Merche Ariza Gallego

Wijnliefhebbers opgelet: restaurant Crispin is dé plek voor een hapje en drankje in Londen

Engeland, Londen, 30 maart 2022, door Merche Ariza Gallego

Wijnliefhebbers opgelet: restaurant Crispin is dé plek voor een hapje en drankje in Londen

Shared Dining, you get it right?  Je weet wel dat sharen van je hapjes met je tafelgenoten, zodat je alles proeft. In Londen, in Londen bij het restaurant Crispin daar begrijpen ze dat concept sharing is caring. En waar dan precies? Op kruipafstand van Spitalfields Market vind je restaurant Crispin, een Europees restaurant dat bekend staat om goed eten en de lekkerste wijnen. In het hart van Londen’s East End kun je dit imposante restaurant haast niet missen: het futuristisch paviljoen van zink en glas lijkt op een monumentaal kunstwerk. Goodbye keuzestress, hello Shared Dining bij Crispin.

 

Foto's: Instagram Crispin

Crispin Londen

Crispin Londen

De voorpret begint al bij het bekijken van Crispin’s Instagram. De pagina staat namelijk vol met de meest smaakvolle gerechten die gepresenteerd worden als kunstwerken op een bord. Tipje: als je op dit moment honger hebt vermijd dan de pagina, want zodra je de gerechten ziet is je allereerste gedachte: ‘ik moet hier nu heen!’

Wees op tijd met boeken, het is namelijk een niet al te groot restaurant. De inrichting van het restaurant is modern en industrieel, met als blikvanger een moderne open keuken. Bovendien hebben ze bij Crispin ook een klein terras waar je heerlijk in het zonnetje kan eten. Crispin is de perfecte spot voor een gezellig en intiem etentje en een hemel op aarde voor liefhebbers van een goed glas wijn. De focus bij Crispin ligt op lokale producten afkomstig van onafhankelijke leveranciers en kleinschalige boerderijen. De keuken wordt geleid door chef Lewis de Haas, die een indrukwekkend CV heeft opgebouwd bij restaurants als Petersham Nurseries en The Shed.

Crispin onderscheidt zich van andere restaurants door de ruime keuze uit wijnen (te veel om te tellen haast). Heb je nou een hele lekkere wijn tijdens je etentje gedronken, dan kun je in het winkeltje in het restaurant gelijk een flesje (of een paar) mee naar huis nemen. Voor de echte wijnliefhebbers gevestigd in het Verenigd Koninkrijk heeft Crispin zelfs een Wine Club, waarmee je maandelijks 3 tot 5 flessen wijn thuis kan laten bezorgen.

Geen plek meer op de gewenste dag in restaurant Crispin? Geen zorgen, ook in hartje centrum is er een locatie te vinden. Bar Crispin ligt om de hoek van het populaire Carnaby Street en biedt net als bij restaurant Crispin een ruime keuze aan wijnen en een menu met dezelfde insteek als het restaurant in Spitalfields.

Dus hop! Naar Crispin voor een goed glas en wijn en het delen van je gerechten.

Crispin London