Engeland, Londen15 maart 2022, door Merche Ariza Gallego

Cultuur snuiven in Londen: deze tentoonstellingen wil je gezien hebben dit voorjaar

Engeland, Londen, 15 maart 2022, door Merche Ariza Gallego

Cultuur snuiven in Londen: deze tentoonstellingen wil je gezien hebben dit voorjaar

Let it rain, let it rain: nou liever niet natuurlijk, - maar mocht het dan toch gebeuren- Londen barst van de prachtigste musea met leuke tentoonstellingen. Dan wordt die regen toch wat minder erg. De ene tentoonstelling is nog indrukwekkender dan de ander. Op een regenachtige middag duik je bijvoorbeeld het Victoria & Albert Museum in of breng je een bezoek aan het imposante Tate Modern. Wil je nou echt iets nieuws zien en ben je bereidt om een kaartje te kopen? Dan zijn deze tentoonstellingen in Londen een aanrader voor dit voorjaar.

Amy: Beyond the Stage (The Design Museum)

Amy: Beyond the Stage (The Design Museum)

In deze expositie in The Design Museum krijg je in een intiem kijkje in de wereld van de legendarische zangeres Amy Winehouse. Overal zijn persoonlijke foto’s en video’s te zien van haar optredens, ingelijste kladversies van haar songteksten en haar typerende outfits. Mooi aan deze expositie is dat Amy niet op een negatieve manier wordt neergezet, zoals vaak in de media voorbijkomt. Je ziet haar hier juist als een jazzmuzikant die leefde voor haar passie.

De expositie is open tot 10 april 2022, dus wees er snel bij.

Amy Beyond the Stage 

 

Surrealism Beyond Borders (Tate Modern)

Surrealism Beyond Borders (Tate Modern)

Stap in een ware fantasiewereld bij deze expositie in het museum Tate Modern. Surrealisme is een stroming die zo fascinerend is, dat wanneer je naar deze werken kijkt je zult denken: “Oh, zo had ik me dat nou nog nooit ingebeeld.” Van Salvador Dalí tot aan René Magritte, laat je verwonderen en inspireren én vooral aanzetten om de wereld op een andere manier te bekijken. Te zien tot 29 augustus 2022. Bovendien is Tate Modern altijd een goed plan: de Turbine Hall is en blijft een indrukwekkende plek (en de giftshop, we know, is de favoriete afsluiter van het bezoek).

Surrealism Beyond Borders

 

Louise Bourgeois: The Woven Child (Southbank Centre, Hayward Gallery)

Louise Bourgeois: The Woven Child (Southbank Centre, Hayward Gallery)

Voor degene die bang zijn voor spinnen is dit misschien niet de juiste  tentoonstelling, want het bekendste werk van deze kunstenares zijn reusachtige spinnen. Wat kun je verwachten bij de tentoonstelling? Installaties, sculpturen en  abstracte collages. Het is het type tentoonstelling waar je een paar keer rond de galerij moet lopen, zodat je alles in je op kan nemen. Te zien tot en met 15 mei 2022 in het Southbank Centre gelegen aan de Thames.

Louise Bourgeois: The Woven Child

 

Fashioning Masculinities: The Art of Menswear (V&A)

Fashioning Masculinities: The Art of Menswear (V&A)

Het Victoria & Albert Museum pakt het altijd groots aan wat betreft hun tentoonstellingen. Op 19 maart 2022 opent de nieuwste publiekstrekker in samenwerking met Gucci: een tentoonstelling die gaat over mannenmode. Door de ogen van designers, kledingmakers en kunstenaars bekijken we naar zaken rondom gender. Zeker in de tijd waarin we nu leven is de expositie onwijs relevant, dus zet ‘m maar op je to do lijstje!

Fashioning Masculinities: The Art of Menswear

 

Walter Sickert (Tate Britain)

Walter Sickert (Tate Britain)

Een van de bekendste Britse kunstenaars van de 20ste eeuw is Walter Sickert. Hij drukte zijn stempel op de schilderkunst die geholpen heeft de moderne Britse kunst van vandaag de dag vorm te geven. Zijn werk wordt beschouwd als complex en radicaal, net zoals de beruchte kunstenaar zelf. De tentoonstelling is te zien van 28 april 2022 tot 19 september 2022 in Tate Britain in het chique Pimlico. Het gebouw zelf is al een kunstwerk om te zien, laat staan al het pracht en praal wat binnen hangt.

Walter Sickert 

 

Wildlife Photographer of the Year (Natural History Museum)

Wildlife Photographer of the Year (Natural History Museum)

Het Natural History Museum is leuk voor het hele gezin. Een eerste bezoek aan Londen is niet compleet zonder een kijkje te nemen in dit museum, wat haast doet denken aan de film Night at the Museum. Als je klaar bent met het bekijken van onder andere de reusachtige dinosaurus skeletten en de blauwe vinvis in de hoofdhal, dan kun je doorgaan naar de fotografie tentoonstelling. 100 foto’s van de beste natuurfotografen die het verhaal vertellen over de wereld waarin we leven. Je kunt tot en met 5 juni 2022 deze tentoonstelling bewonderen.

Wildlife Photographer of the Year