29 augustus 2023, door Isa de Laat

De zomer in je bol houden met Crodino: het beste recept en de foodpairing

29 augustus 2023, door Isa de Laat

De zomer in je bol houden met Crodino: het beste recept en de foodpairing

Hoe kun je beter in Italiaanse sferen blijven dan... trommelgeroffel... een Crodino te pakken? Het Italiaanse alcoholvrije bitterzoete aperitief maakt al sinds de jaren 60 deel uit van de Italiaanse cultuur en is inmiddels ook in menig koelkast in andere landen niet meer weg te denken.

 

In dit artikel de perfecte serving (a.k.a. het recept) voor een lekker Crodino drankje en de beste foodpairing.

 

 

Crodino

Crodino

Een slok van het alcoholvrije Crodino en je zoeft zo weg naar Italië (doe even je ogen dicht voor het echte effect), met een warme bries van de Middellandse Zee op je huid, de geur van heerlijk eten door je neus en het geluid van vrolijke gesprekken op de achtergrond. Crodino doet ook wel denken aan de Italiaanse zonsondergang in je glas (ach, gebruik je fantasie). Het Italiaanse drankje met ‘bite’, een infusie van vijftien hoogwaardige kruiden en extracten van verschillende vruchten, is al sinds 1965 een succes in Italië en veroverde kort daarna ook een plek op de Nederlandse markt. Inmiddels is het bij Crodino een groot feest dankzij de introductie van Crodino Biondo, de 17,5cl variant van het iconische flesje (voorheen 10cl)

Recept en foodpairing

Recept en foodpairing

 Hoe maak je de perfecte Crodino? Easy as it is:

  1. Vul een wijnglas vol met ijs.
  2. Schenk de Crodino Biondo 17,5cl in het wijnglas.
  3. Maak ‘m af met een schijfje sinaasappel.

En nog een keer beschrijven we de smaak: aromatisch, bitterzoet, citrusachtig en kruidig. Én dus alcoholvrij. Hell to the yes voor de borrelplank. Ook een top combinatie met de vega en vegan snacks. In dit lijstje tippen we de vleesvervangers die je moet hebben voor de borrelmomenten.

Crodino