10 juli 2022, door Maartje

De mooiste (vintage look) parasols? Hier scoor je ze

10 juli 2022, door Maartje

De mooiste (vintage look) parasols? Hier scoor je ze

Geen idee hoe het met jullie zit, maar wij kunnen er wel aan wennen hoor, dat rond eigen huis en haard hangen. We updaten het huis met onze favoriete interieurlabels  en geven tuin en balkon een easy peasy summer proof upgrade (zo doe je dat). In het verlengde daarvan stoffen we ook onze Umbrella Game weer eens af, een grapje sinds de zomer van 2017 op instagram. De fraaiste kiekjes van de meest oldskool parasols gingen door voor de hoofdprijs, en sindsdien in de zoektocht naar de allermooiste vintage looking parasols aan.

 

Yuna Merch

Yuna Merch

Met stip op één staat het Nederlanse Yuna Merch. Een label dat alleen parasols maakt (en dan weet je dat het goed is), en gewoon in eigen land (en dan weet je dat het goed is). Yuna Merch snapt wat we willen: wapperende franjes. Een stevige paal om het Hollandse weer te trotseren als dat nodig is. De beste jaren ’70 prints voor de liefhebber (wij!), en kekke strepen en stippen voor wie het liever wat meer ingetogen houdt. En, last but not least: parasols waarbij ook de binnenkant. niet vergeten wordt! Dat is namelijk precies waar we zelf tegenaan kijken en laten we wel wezen: we kopen zo’n knappe parasol toch vooral voor onszelf nietwaar?

Yuna Merch

Numero74

Numero74

We zijn forever and always ‘op’ het Ibiza-based interieur- en kidslabel Numero 74. De mooiste stoffen, de mooiste kleuren, de meest praktische oplossingen die toch gewoon beeldig – we kunnen het niet anders noemen – zijn. En nu zijn er ook parasols! Parasols! Van Numero 74. En die zijn wederom zonder enige opsmuk gewoon helemaal precies goed. Een beetje kleur, een beetje franje en geen bizar hoge prijzen (oke, ook geen Blokker prijzen maar ook geen ‘maanden voor sparen’ materiaal). Numero 74

HK Living x Doris Vintage

HK Living x Doris Vintage

Oke, de prijs voor de allermooiste parasol van 2021 (en 2022 denk ik ook nog) gaat sowieso naar de samenwerking tussen HK Living en Doris Vintage. Toegegeven: de parasols (er zijn drie verschillende versies en ze zijn alledrie compleet smullen) is een tikkie aan de prijs maar dan heb je wel echt een mage eyecatcher te pakken: zelfs de binnenkant is prachtig.

Overigens ontwierp Doris Vintage een hele collectie voor HK Living – alles even hebberig makend, zo vinden wij, van het stoffen bankje tot de kussen, kleden en lampen. Alles hebben, ja graag.

Business and Pleasure

Business and Pleasure

Nu vinden we de parasols van het Australische Business and Pleasure eigenlijk gewoon de aller, allermooiste, maar zijn die doeken op een stokje ons toch net iets te duur (mocht je nou denken dat het best meevalt, dan wacht de verrassing je bij de invoerrechten – kak). Op zoek naar de beste alternatieven dus. Dit zijn ze (voor een aantal mag je startklaar zitten als de nieuwe levering weer komt want momenteel hartstikke uitverkocht.

Een  alternatief voor Business and Pleasure met iets lagere invoerkosten is Freckled Hen. Sunday Supply co heeft wel een Europese webshop maar is weer een stuk duurder. We zagen ze ook bij Sissy Boy Homeland in de sale vorige zomer! De moeite om in de smiezen te houden.

Ibiza outdoor

Ibiza outdoor

En my o my, ook zo te gek: de parasols van het Nederlandse Ibiza Outdoor. Zegt je niks? Ken je de parasols van strandtenten Hippie Fish in Zandvoort en Tulum Tulum in Noordwijk? Nou, dan ken je Ibiza Outdoor. Zij verkopen deze parasols namelijk, net als de andere heerlijke outdoor spullen met perfecte boho vide die je kent van de strandpaviljoens.

Waarom we er daar dan niet al 10 van in huis (of tuin) hebben? Omdat je ze alleen kunt kopen tijdens een afspraak in de loods in Noordwijk. En die afspraak moet meestal een week of twee van tevoren. En dan dus naar een loods (het OV is niet te doen) in Noordwijk. Afijn. Gedoe. Met 150 euro overigens ook echt niet heel voordelig. Maar mooi! Ja, dat wel.

Fonq

Fonq

De meest betaalbare parels van deze zomer komen van meubelwebsite Fonq. Er zijn drie versies: met stippen, met bloemen en een met strepen, alle 3 te gek.

Sowieso heeft Fonq een hele fijne ‘The Garden Club’ tuincollectie van eigen makerij, kijk even. Nét even anders dan al het andere. Fonq