Spanje, Ibiza6 juli 2020, door Barts Boekje

Crystal Mountain

Spanje, Ibiza, 6 juli 2020, door Barts Boekje

Crystal Mountain

Mocht jij toevallig ook gegrepen zijn door de wondere wereld van de kristallen en edelstenen - een tendens die sinds enkele jaren nogal hevig over de westerse wereld lijkt te woekeren - dan ben je hier exact aan het juiste adres. Of nou ja, een adres heeft Crystal Mountain niet echt. Zoals wel vaker op het eiland (Ibiza - hier weer een artikel van onze Maud) het geval is, krijgen we een nogal cryptische omschrijving per what’s app die ons naar deze bestemming behoort te leiden. Op de weg richting San Juan moeten we zijn, en dan tegenover dat knappe vintage winkeltje rechts de berg op naar boven. Vanaf daar dienen we vervolgens de turquoise dots te volgen. Nogal een speurtocht, maar niet voor niks.

Want als je eenmaal boven bent, beland je op een soort fairytale-achtige open plek midden in het bos, waar een overdaad aan kristallen in allerlei kleuren, maten en soorten rijkelijk uitgestald liggen. Een aantal gigantische exemplaren zijn museaal opgesteld onder een eeuwenoude boom waar dromenvangers en andere magische objecten in hangen te schitteren. Een paar hippie achtige types tokkelen vredig vanuit een hangmat op iets dat lijkt op een gitaar. Even verderop liggen wel duizenden stenen -nauwkeurig op kleur geselecteerd- netjes naast elkaar uitgestald. En dat is waar the best news comes in: want al deze glinsterende exemplaren zijn stuk voor stuk te koop. Ja, je bent in Crystal Heaven.

 

Crystal Mountain doet er alles aan om de beste en krachtigste Healing Crystals uit India te halen waarna ze met liefde naar de berg op Ibiza gebracht worden om vervolgens gezegend en opgeladen te worden (ja, echt). 20% van alle opbrengsten wordt gedoneerd aan de Crystal Foundation die de lokale mijndorpen in India helpen. Crystal Mountain heeft als missie “mensen te ondersteunen op de belangrijkste reis van allemaal, namelijk die van het hoofd tot het hart.” Geen wonder dan ook dat deze plek dé place to be is op ‘Crystal’ vlak. Menig edelsteen liefhebber, kristal idolaat en mineraal minnend mens -tot aan wereldberoemde sterren toe-, komen hier (vaak van heinde en ver) dan ook regelmatig over de vloer. 

 

Naast dit alles is Crystal Mountain eveneens een ontmoetingsplaats, die in deze context ook wel de Crystal Temple genoemd wordt. Een tempel voor genezing, gezondheid en geluk, waar iedereen welkom is die het leven wil delen, onderzoeken en vieren. Voor jong (mijn dochter ging hier ooit met haar kleuterklas op fieldtrip) en oud, families, vrienden, en soms alleen voor vrouwen. Er worden regelmatig spirituele events georganiseerd, zoals cacao ceremonies, ademhaling sessies, healing concerten en vrouwencirkels. Mocht dit alles je one bridge to far zijn, organiseren ze ook gewoon een kerstmarkt, met een groot vuur, life muziek en (veel) wijn en mooie crystals voor onder je Christmas tree. Zoals gezegd: Crystal Heaven.