Nederland29 mei 2020, door Barts Boekje

Soul Dance – Break Free Society

Nederland, 29 mei 2020, door Barts Boekje

Soul Dance – Break Free Society

Lonneke Zintel van de Break Free Society hebben we een aantal maanden geleden - nog net voor de lockdown - mogen ontmoeten op Ibiza. Zij heeft een aantal jaar geleden haar eigen communicatiebureau achter zich gelaten om Break Free Society- lifestyle en business coaching op soulniveau- op te zetten. Een mond vol, maar lees even verder: Lonneke is het levende voorbeeld van een vrouw die een succesvol bedrijf runde, maar vervolgens afscheid nam van alles wat ze had opgebouwd, om naar haar hart en intuïtie te luisteren. Interessant. Willen wij ook. Ze ging op zoek naar een zachtere kant van zichzelf omdat ze gelooft dat de combinatie van head en heart, limitless is. Die les wil ze vrouwelijke ondernemers meegeven via coaching, retreats, geleide meditaties en dansworkshops. Dit doet ze in Nederland, op Ibiza, maar nu (gelukkig!) ook veel online. En dat vinden we te mooi om niet te delen. 

Surya Soul Dance

Surya Soul Dance

Lonneke zegt: “Ik heb gemerkt dat veel (ondernemende) vrouwen struggelen met de balans tussen inspanning en ontspanning. Dromen en doen. Vertrouwen versus controle. Ik help graag bij het vinden van deze balans. Dit betekent vaak dat je iets meer mag gaan luisteren naar je vrouwelijke kracht. Je intuïtie, je hart, de kippenvel momentjes of tranen in je ogen. Break Free Society staat dan ook voor niet mee gaan in de massa, maar gaan voor jouw eigen pad. Hoe je daar komt? Door je dromen achterna te gaan! Leer luisteren naar je hart, durf buiten je comfortzone te stappen en beslissingen te maken. Voel je dromen en ga vervolgens de commitment aan om ze waar te maken.”

Enfin. Mooi verhaal, maar dan rijst bij velen onder ons nog steeds de vraag: Hoe dan? (iets dat we ons lately trouwens vaker afvragen, met al die experimenten die Barts Soul Sister op ons afvuurt). Maar no worries, want hier begint the nice part. Lonneke geeft namelijk (online) danssessies, waar je gewoon hartstikke blij van wordt. En de rest gaat dan vanzelf.

Dan toch nu eerst een stukkie theorie. De dans sessies die Lonneke geeft, zijn gebaseerd op Surya Soul Dance. Surya betekent zon in het Sanskriet en deze dansvorm heeft invloeden vanuit de yogaleer en de klassieke Indiase dans. Het is een ‘conscious’ dans, die door de vibraties van de muziek je chakra’s in evenwicht brengen. Met andere woorden: Je maakt bewegingen op bepaalde muziek die de energie in je lichaam ontwaakt en laat stromen. Hierdoor lukt het je ineens wel om je te ontspannen en bij je gevoel te komen.

Ondanks dat bovenstaande voor sommigen onder ons wellicht nogal behoorlijk ‘hocus pocus’ klinkt, is het fijne aan zo’n dans sessie, dat je er verder eigenlijk helemaal niet over na hoeft te denken en je gewoon kan overgeven aan de muziek. Voor degene voor wie ook dit laatste nog een lastige is, zegt Lonneke dat het heel normaal is om je op het begin enigszins ongemakkelijk te voelen. Zij stimuleert je tijdens haar les om hier doorheen te breken. Als het je eenmaal gelukt is om uit je comfortzone te komen, zul je echt de power door je hele lijf voelen stromen. 

Het eerste gedeelte van de sessie voelt dan ook bijna als een work out. In het tweede gedeelte van de les probeert zij een ander deel bij je te raken en stimuleert zij je om meer in verbinding te komen met je vrouwelijkheid. Iets met Yin & Yang energie. Dit hele principe helpt je om weer terug in je body te komen, in plaats van altijd maar in dat hoofd te zitten. Het gaat hier (god dank) niet over ‘goed’ of ‘slecht’ dansen, maar het gaat over bewegen op precies de manier zoals jouw lijf wil bewegen. Als het je lukt om je hieraan over te geven, zul je je na een sessie bevrijd, vrij en als herboren voelen. Zo, nu jij weer.

Mocht je de smaak te pakken hebben, dan heeft Lonneke nog iets anders fijns voor je in petto: zij organiseert namelijk elke maand tijdens volle maand een Wild & Free Dance Challenge. (alleen die naam al..) Dit is een online traject van 5 dagen, waarbij je een programma volgt vol met dans, meditatie en rituelen. De eerstvolgende is tijdens de volle maan op 5 juni 2020.

 

Hou vooral de agenda in de gaten voor alle overige danssessies, workshops, meditaties en retreats op www.breakfreesociety.nl