Nederland24 april 2019, door Barts Boekje

Curated by Bart: de mooiste Airbnb’s in Nederland

Nederland, 24 april 2019, door Barts Boekje

Curated by Bart: de mooiste Airbnb’s in Nederland

En wie heeft het nog over Spanje-vakantieland als Nederland ook steeds leuker wordt om te vertoeven? (Nederland was natuurlijk altijd al leuk, maar toch). Want heus, voor een sweet little escape hoef je heus niet naar de Andalusië of de Côte d’Azur. Nee joh, ook in Nederland heb je adresjes muy bonitas. Kijk maar, want wij hebben de mooiste Airbnb’s in Nederland voor je op een rij gezet. In ruil voor een flesje wijn? Oké, is goed.

Maak kennis met de Tiny Inn van Annebelle, het ecologische logeeradres op wielen. Gestald in de voortuin van een boerderij in Ransdorp, op fietsafstand van Amsterdam. Ben je op zoek naar rust, ruimte en stad? Tadaa, gevonden!
En als je al in Amsterdam bent, pak dan dit lijstje met zonnige stekken er vooral weer even bij. Gaat je geen windeieren leggen, beloofd: Buiten eten op Amsterdamse terrassen in de zon
We blijven nog even in Amsterdam. Ditmaal niet op wielen, maar op water. Deze prachtige slaapsloep vind je aan het IJ aan de kant van de Houthavens. Dat zullen we even nader verklaren: super duper centraal dus, op loopafstand van Amsterdam Centraal, met uitzicht op het IJ, en toch rustig. De boot dobbert te midden in een kleine community van andere woonboten en dat maakt het hartstikke gezel.

#3 B&B met luxe zwembad, sauna en stoomdouche
Vraagje, als er een groot zwembad en sauna aanwezig zijn, doet de inrichting er dan nog toe? Nee hè? Want dit wellness-paleisje nabij paleis Soestdijk (Utrecht) mag dan niet de mooiste interieurtafereeltjes hebben klaar staan (sorry, Jacques), tot rust kom je er sowieso. Na een goede wandeling in Lage Vuursche plopt dat flesje bubbels des te lekkerder in het zwembad. Toch, Jacques?

#4 Van souterrain naar suite
Nou vooruit, nog eentje in Amsterdam. Want hosts Judith en Bob hebben flink de handen uit de mouwen gestoken. Wat eerst een ‘gewone begane grond’ was, is nu omgebouwd tot luxe en sfeervol appartement, midden in de Jordaan. Met bad! Met uitzicht op de tuin. Hadden we al gezegd dat er een bad is?

#5 Spectaculaire loft
‘Je boft in een loft,’ het is een van de vele tegeltjeswijsheden op Bart’s burelen. Helemaal zelf bedacht. Maar wel dankzij lofts als deze, die nogal een inspirerende werking hebben. Denk mooi oud, mooi chique, mooi midden in Oud-Zuid, mooi op loopafstand van het Vondelpark. Zie je wel dat je boft?

#6 Studio met jacuzzi
Is het een hotel? Woont hier Harvey uit Suits? Maar neen, het is een luxe studio, midden in het stadscentrum van Amsterdam, met jacuzzi. Is het een sweet little escape? Ab-so-luut.

#Plus Groningse stadsvilla
In de categorie Airbnb Plus, introduceren wij graag deze Groningse stadsvilla. Met een heel fijn interieur, genoeg ruimte en een perfecte ligging. Kon minder, zouden ze op z’n Grunns zeggen.

Er gaat sowieso niks boven Groningen, lees maar: 5 x Groningen

Wil jij meer little escapes dichtbij huis ontdekken? Ha, toevallig hebben we daar heel mooie boeken over geschreven.