Nederland, Groningen24 november 2021, door Jose de Wal

Voor een heerlijk dagje Groningen ga je naar deze plekken (met of zonder kids)

Nederland, Groningen, 24 november 2021, door Jose de Wal

Voor een heerlijk dagje Groningen ga je naar deze plekken (met of zonder kids)

Een dagje Groningen, gewoon doen. We schreven er al eerder over (hier vind je dat lijstje leuks in Groningen), maar als je dat teveel keuze vindt, dan volg je gewoon de tips van onze ambassadeur José uit Grunn. Lekker lunchen, beetje shoppen en vanzelfsprekend de avond eindigen met een goede hap in een leuke tent. Ook goed om te weten: dit fijne lijstje is leuk voor een dag met of zonder de kids.

Lunch bij Wadapartja

Lunch bij Wadapartja

Say it  out loud en de naam Wadapartja (wat apart ja!) wordt ineens een stuk logischer. Er zijn maar liefst twee vestigen: eentje op het Zuiderdiep (vlakbij de Herestraat) en eentje bij de Westerhaven. Welke je kiest, maakt niet uit, want ze zijn allebei even leuk. Een lekker vintage interieur en heel. veel. planten. Helemaal thuiskomen. Nog leuker: alles wat je ziet is te koop!

Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch en (vroeg) diner en er worden vooral lokale producten geserveerd. Zo komen de koffiebonen van Koffiestation Groningen, Bier van Baxbier, Dokjard en Martinus, brood van Groningse bakker Luuk en groente uit de Eemstuin of van de streekboer.

En hartstikke kidsproof: voor kids is er speelgoed aanwezig én staan er pannenkoeken op het menu.

Shoppen bij Bien en Wijsneus

Shoppen bij Bien en Wijsneus

Bien – In de Oosterstraat vind je conceptstore Bien. Allerlei dingen op het gebied van woonaccessoires, mode en lifestyle, en je wilt ze allemaal. Een kleine greep uit de merken die verkocht worden: Nordal. Bloomingville, Madam Stoltz, The Gift Label, Madam Stoltz, By Bar, Selected Femme, Circle of Trust en Zusss.

Wijsneus  – Aan de Vismarkt zit één van de allerleukste winkels om te shoppen voor je mini me. De leukste outfits van o.a. Gray Label, Donsje, Phil & Phae, duurzaam speelgoed van Plantoys en Grapat en er ligt altijd een prachtige selectie boeken en fijne accessoires. Ook gewoon leuk voor jezelf natuurlijk. Hebben, hebben, hebben.

Dineren bij Blokes

Dineren bij Blokes

In de Poelestraat hebben we Blokes. Een industrieel en knap interieur, gezellig personeel en een relaxte sfeer. Wat er op het menu staat? Veel lokale en Nederlandse bieren, maar ook een goede focus op onze bierbrouwende Zuiderburen. Daar past een goede burger natuurlijk wel bij en die hebben de lui van Blokes dan ook. Pulled chicken, zalm of vega – genoeg burgerkeus voor iedereen.

Verder kun je er ook terecht voor fijne cocktails, live muziek, of gewoon gezellig spelletjes spelen met wijn en happen erbij.

Blue Banana

Blue Banana

Aan de Nieuwe Markt in Groningen, in een prachtig historisch pand, is sinds dit jaar Blue Banana Pancakes gevestigd. We hebben het hier niet over de oer-Hollandse pannenkoeken hoor. We hebben het over de zachte, fluffy, American pancakes. Hun slogan had overigens net zo goed kunnen zijn: ‘The best pancakes in town’. Want geloof me, je wilt ze. En stiekem willen we het interieur ook. Gele tegeltjes, roze muren, fluwelen banken, planten (veel planten!) en neon. Een echte ‘urban jungle’, zoals men dat noemt.

Terug naar de pancakes, want daar kom je tenslotte voor (hoewel er ook fijne slow juices geserveerd worden). Bij Blue Banana (BB voor intimi) kun je kiezen uit allerlei verschillende soorten pancakes, geserveerd als ‘stacks’ (stapeltjes). Zoet, hartig of een combinatie daarvan, het kan allemaal. Op de kaart staan verrassende combinaties, maar je mag zelf ook je favoriete ingrediënten toevoegen. Naast dat de pancakes fantastisch zijn, zien ze er ook nog eens geweldig uit.

Wedden dat Blue Bananas op je ‘When-in-Groningen-lijst’ komt?

Een kleine tip on the side voor als je nog wat tijd over hebt en je wel van een wandelingetje houdt: Groningen is rijk aan kunstwerken in de buitenlucht. Geen rijen, je kunt een bakkie meenemen en je stapt zo richting de 10.000. Waar en je precies moet lopen vind je op kunstpuntgroningen.nl.