Engeland1 mei 2022, door Sanne Carbaat

Dane Cottage in Wincle bij Manchester heeft alles voor de beste vakantie

Engeland, 1 mei 2022, door Sanne Carbaat

Dane Cottage in Wincle bij Manchester heeft alles voor de beste vakantie

Soms kom je echt van die parels tegen waar je het jaren later nog over hebt, want alles, echt alles, was perfect. Het huisje, de inrichting, de gastvrijheid van de mensen, die omgeving Alles, alles, alles. Zo ook Dane Cottage in het ├╝berschattige Wincle in Engeland. Je komt er het makkelijkst met de auto, maar ook zonder is het nog te doen. Vanaf Manchester centraal of Airport pak je dus bus naar Macclesfield en als je het lief vraagt, willen de eigenaren je met alle liefde van het station in Macclesfield ophalen (en zelfs nog even wachten bij de supermarkt voor alle inkoop van de borrelbenodigheden!).

 

Niet de natuur is, maar juist de stad? Manchester is vlakbij en heeft van alles leuks (en als echte foodie stad heeft veel lekkers).

Dane Cottage, Wincle

Dane Cottage, Wincle

Aan het randje van een groene vallei in een heerlijk knus steegje vind je Dane Cottage. De cottage zelf is net zo heerlijk als de omgeving: prachtige landelijke keuken met uitzicht over de vallei, een AGA fornuis (‘s winters dus ook lekker warm) en zo’n deur die aan de bovenkant opent, zodat je ‘s ochtends al leunend uit de deur kunt hangen om van het uitzicht te genieten. Het kleine zitje aan de voorkant van het huis is de perfecte plek voor een bier van de Wincle Brewery en heeft vrijwel de hele dag zon. Er is een snug met haardvuur op de eerste verdieping, een groot en zacht bed op de bovenste verdieping (met dus het beste uitzicht) en een badkamer met bad.

Het dorpje Wincle heeft eigenlijk niks, behalve precies dat wat je nodig hebt: microbrouwerij Wincle Brewery next door met fijne biertuin (de brouwer is je buurman) en nog fijnere ales, de typisch Engelse pub Ship Inn is just a quick stagger away en zoveel natuur om te ontdekken. Je kunt uren lopen zonder iemand tegen te komen of juist de drukkere routes vinden (dan kom je langs local farms met homemade ice cream en meer pubs). Pak de route naar Three Shires Head voor pootje baden en een echte picknick zoals het hoort.