Bij deze clubs in New York gaan we uit en dansen

Verenigde Staten, New York, 28 februari 2023, door Janneke Koelemaij

Bij deze clubs in New York gaan we uit en dansen

In New York (ayy, ah-ha) (uh, yeah), concrete jungle where dreams are made of... Eindelijk mogen de nummers die we zo vaak op Spotify hebben afgespeeld uit de speakers klinken van de club waar we dat nummer op gebaseerd is. ID/paspoort mee (21+ is een must), gepaste kleding aan, een goede bodem leggen en een bar opzoeken en go! Bij deze clubs in New York gaan we uit en dansen.

The Box

The Box

Het gaat er wat anders aantoe dan in Nederland, dat uitgaan in New York. Reserveren is the key, zo ook bij The Box tussen Rivington en Stanton.  Zonder reservering worden je kansen rekenkundig bepaald: levensvatbaarheid vermenigvuldigd met stijl gedeeld door het aantal personen waarmee je bent. Aha, je snapt het. Een experimentele club met ieder uur een seksueel getinte gekke art show. Iets om mee te maken en tussendoor dans je de uren weg.

 

The Box

 

 

Butterfly Soho

Butterfly Soho

En net zoals dat reserveren (ook hier weer doen hoor) een tikkeltje anders graat in de wereldstad, kan ook de locatie verassend zijn. Zo is ook het geval bij Butterfly Soho. Butterfly Soho is namelijk gevestigd in het SIXTY Soho Hotel. Het is een gok, maar wel goed om aan te tikken deze. Soms kun je hier zomaar een fantastisch dj en dus avond hebben. De dj die het feest maakt, achja dat moet je eigenlijk gewoon zelf doen natuurlijk.

 

Butterfly Soho

ACME

ACME

Eerst naar The Nines voor cocktails en dan kan het zomaar eens voorkomen dat je nog zin hebt om de voetjes van de vloer te gooien. En dan gaan we natuurlijk dansen in the concrete jungle. Dat doen we opperbest bij ACME. ACME is donderdag tot en met zaterdag geopend van 22:00 tot 04:00. En natuurlijk geldt hier ook weer de gouden regel: iets met vooraf boeken.

 

ACME

Le Bain

Le Bain

Binnenkomen voorbij de portier van de rooftopbar is misschien nog wel moeilijker dan tijdens het dansen de club verlaten. Le Bain is de discotheek en rooftopbar op de bovenste verdieping van The Standard High Line.  Wereldberoemde dj’s verschijnen hier achter de draaitafel, terwijl je geniet van de mooiste uitzichten.

Le Bain