Nederland, Amsterdam17 september 2022, door Isa de Laat

Verfrissend, eerlijk en ongedwongen in Amsterdam Centrum: Brasserie Carstens Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 17 september 2022, door Isa de Laat

Verfrissend, eerlijk en ongedwongen in Amsterdam Centrum: Brasserie Carstens Amsterdam

Rondje Nederland, daar gaan we.. Althans, daar gaan je smaakpupillen. 2022 betekent een nieuw concept voor Brasserie Carstens: verfrissend, eerlijk en ongedwongen. Bij Carstens tegenover Amsterdam Centraal Station dompel je je onder in eerlijke smaken. En wie nog steeds denkt dat Nederland bestaat uit alleen Amsterdam, leert tijdens deze reis door eigen land beter. Een interactieve ervaring (geen poespas, maar lekker wegkijken in de keuken en een chef aan je tafel) met dagverse producten en innovatieve creaties.

Carstens Amsterdam

Carstens Amsterdam

Het idee voor een nieuw concept begon bij chef-kok Jeroen Bruinsma. Met zijn passie voor verrassende kookboeken en duurzaamheid ontstond het idee voor een verfrissend, eerlijk en ongedwongen concept. “Nederland telt talloze mooie producten en ik geloof dat de natuur het meeste werk voor ons uit handen neemt”, aldus Jeroen. Jeroen selecteert seizoensgebonden producten en past daarna alleen nog de juiste balans van technieken, temperaturen en kruiden toe en voilà daar ontstaat een duurzame koksvisie, seizoensgebonden producten en ingrediënten uit eigen grond.

Wat er dan op het menu staat vraag je je af? Het is lastig om suggesties te doen voor wat je echt niet mag overslaan, want met regelmaat staan er nieuwe gerechten op het menu. Mocht je de Chermoula makreel met boekweit, lavas en spitskool tegenkomen dan go, go go. Zelfde geldt voor de lams rendag met saté jantung, atjar en bonen.

Wat wel vaststaat is de menuprijs. Er zijn twee opties: een 3-gangen menu voor 33 euro of een 4-gangen menu voor 47 euro. Ook de optie om een wijnarrangement erbij te boeken staat vast (wij zeggen doen).

En de locatie, daar moeten we het ook even over hebben. Locatie is key. Je vindt Carstens Amsterdam bij het Park Plaza Victoria hotel. Je weet wel, dat iconische hotel op de hoek (tegenover het CS). Carstens kun je omschrijven als een stadse brasserie in een modern jasje (misschien iets te modern). Maar de sfeer is goed, de bediening vriendelijk en het eten heerlijk.

Nog even over dat duurzame concept. Carstens werkt met leveranciers die een duurzame kijk hebben op ingrediënten om voedselverspilling te verminderen. Puur natuur dus.

Carstens