Marokko, Marrakesh8 april 2024, door Julia Leijzer

Dar Essalam: een parel van een rooftopbar in Marrakesh

Marokko, Marrakesh, 8 april 2024, door Julia Leijzer

Dar Essalam: een parel van een rooftopbar in Marrakesh

In hartje Medina, pal tussen alle populaire, Instagrammable rooftopbars en restaurants vind je onontdekte parel Dar Essalam. In Marrrakesh is het soms zoeken naar een plek welke niet op menig reisplatform aangeraden wordt: wij gingen op speurtocht en belandden vol bewondering bij deze rustigere hotspot in Marrakesh. Bij binnenkomst kun je wat verdwalen, het is namelijk even klimmen (natuurlijk), voordat je bij het dakterras uitkomt. Dar Essalam is van oorsprong een Riad met een traditioneel Marokkaans interieur waar je u tegen zegt, hier verblijven (en elke dag van het uitzicht genieten) is dus geen overbodige luxe.

 

Een rooftopbar dus, het barst in Marrakesh van deze skyline restaurants. De beste keuze maken met én een mooi uitzicht, én een goede Marokkaanse keuken én een fijne vibe lijkt bijna onmogelijk. Ons is het gelukt, we delen de ins en outs van deze plek maar al te graag. Kip Tajine? Yes, go on...

 

Dar Essalam

Dar Essalam

Een tikkie Ibiza en een oase van rust op de Rooftop van Dar Essalam. Ietwat overprikkeld van de drukke steegjes van Medina? Dan is een beetje ontprikkeling met een glaasje cola in de zon soms heerlijk. Ibiza is natuurlijk niet de vibe waar je voor gaat in Medina, toch is een Ibiziaans-Marokkaans interieurtje met een uitzicht over de drukke stad een heerlijke combi. Dit in contrast met de binnenkant van het restaurant, waar de pure Marokkaanse cultuur hangt. De menukaart schreeuwt overigens ook Marokko, dus no stress.

Restaurant & Riad Dar Essalam

Restaurant & Riad Dar Essalam

Om nog even terug te komen op het menu, hier eet je de allerallerlekkerste kip tajine van je leven. Om precies te zijn, kip tajine met citroen en gekarameliseerde amandelen. Met een glas bruisend water en wat olijfjes on the side is dit een heerlijk lunchgerecht om te delen en reflecteren op de indrukken van de stad (want dat zijn er veel!). Alleen al van de aesthetic – het mozaïek-blauwe servies op de ronde tafel, Marokkaanse muziek op de achtergrond en Marokkaans beklede bankjes – word je blij.

De kamers in deze Riad zijn stuk voor stuk prachtig, in het creëren van een 1001 nacht sprookje zijn ze bij Dar Essalam zeker in geslaagd. Voor op de bucketlist, dus!

 

Dar Essalam