Nederland, Limburg18 oktober 2021, door Bo Peters

De leukste pluk- en theetuin mét vakantiehuisjes en camperplaatsen in Limburg? In de 7 e Hemel is waar je wezen moet.

Nederland, Limburg, 18 oktober 2021, door Bo Peters

De leukste pluk- en theetuin mét vakantiehuisjes en camperplaatsen in Limburg? In de 7 e Hemel is waar je wezen moet.

Plukken, smullen en op de blote voeten in het gras struinen door een weelderige pluk- en theetuin. Bestaat er een meer idyllische lentedag? Uiteraard is het antwoord nee. Afreizend naar het zuiden van ons land – en een keer wat anders dan het immer alom bekende Maastricht – in de groene omgeving van Grashoek (Noord-Limburg) vind je deze pluk- en theetuin genaamd ‘In de 7 e hemel’. Hier vind je alles waar een dromerige pluktuin aan moet voldoen. Naar onze maatstaven dan he. Dus huphup, op naar Noord-Limburg.

De pluktuin

De pluktuin

De pluk- en theetuin in de 7 e hemel is gelegen in Grashoek, een ieniemienie dorpje in Noord-
Limburg. Een einde van de wereld gevoel, zouden we zeggen. Net als je denkt dat je verdwaald bent op al die slingerweggetjes door het groene, Limburgse landschap bereik je – ver weg van de bewoond wereld – deze pluktuin. In de 7 e hemel is gestart in 2014 met ideologische principes en inmiddels uitgegroeid tot een heus paradijs. Weelderige boomgaarden, bloemen- en fruitpluktuinen: dit alles staat hier voor je paraat. Het leuke van een pluktuin is uiteraard het zelf kunnen plukken. Voor het luttele bedrag van 3 euro mag je alles plukken met een gevlochten, rieten mand in je hand. Dat klinkt net zo leuk als dat het is. Werp een blik op het grote houten bord bij de ingang om te zien welk fruit rijp is om geplukt te worden en voilà: kind kan de was doen.

Onze mini's

Onze mini's

Over die mini’s gesproken: die komen hier ook aan hun trekken. Van een grote speelheuvel
waar ze op kunnen klimmen en klauteren tot aan water en zand om mee te stoeien. De pluktuin kent vele kruip-en-sluip-door-weggetjes, waar kinderen onverminderd dol op zijn. Kun je als ouder zijnde met je snoet in de zon genieten van een biologische wijn. Waar je vervolgens niets anders hoort dan vogeltjes en zoemende bijen, de flora en fauna op z’n best. Een unicum, in ons oh-zo-dichtbevolkte land. Altijd al meer willen weten over de bloemetjes en de bijtjes? In de 7 e hemel staat voor je paraat met een rondleiding. Wel van te voren reserveren want vol = vol.

Vakantiehuisjes

Vakantiehuisjes

Zo zen geworden en genoten van alle rust in deze Limburgse, landelijke omgeving dat je geen zin hebt om plankgas naar huis te rijden? Begrijpelijk en is hier geen probleem. Je kunt overnachten in één van de 4 pittoreske, heerlijke vakantiehuisjes – jaja, midden in die befaamde pluktuinen – zodat je dat vakantiegevoel nog wat langer vasthoudt. Die vakantiehuisjes zijn gemaakt in een oude varkensstal maar omgeturnd tot heuse overnachtingsplekken met alle luxe van nu, inclusief een verrukkelijk boxspring. Omarm je de natuur liever in z’n geheel? Vers van de pers (in mei 2024 geopend) is daar het camperpark van ‘in de 7 e hemel’. Met 15 plaatsen – waarvan de helft op vrije inloop zijn, heerlijk – allemaal in de natuur gelegen. Je rol van je bed zo het bos in voor een ochtendwandeling. Bij terugkomt staat daar – if you wish – een ontbijtmand voor je klaar van heb-ik-jou-daar.

7 e hemel

7 e hemel

Zo, off we go: op naar het noordelijke zuiden van ons land. Op naar deze verborgen parel. In de lange weekenden of de vrije dagen die ons in deze lente voor de boeg staan, is er namelijk niets lekkerder dan een vakantiegevoel in eigen land. En dat ga je gegarandeerd vinden bij
pluk- en theetuin in de 7 e hemel. You’re welcome.

in de 7 e hemel