Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
26 June 2019
  • 14-04-2019
  • Limburg, Little Escapes, Slapen, Weekendtip

Little Escapes: B&B Stro70 in Spaubeek (Limburg)

Little Escapes: B&B Stro70 in Spaubeek (Limburg)

(Een lang weekend, of gewoon een volle week) genieten van het bourgondische leven in Limburg is altijd een goed idee. Vinden wij. Al helemaal als je het kunt combineren met een geheim (logeer)pareltje aan de bosrand in het zuiden van het land. Stro70 is de naam en heus, na het lezen van onderstaand wil je vast ook. Want man oh man, wat is het lekker om af en toe de stad te verruilen voor een plek lekker dicht tegen het bos. Even adem halen.

Stro70 in Spaubeek dus. De naam zegt het al een beetje: de bed and breakfast vind je in een boerderij pal naast een oude hooischuur. Waar binnen niets oud is. Verre van.

Stro70 Spaubeek (Limburg)

Bij aankomst weet je nog niet zo goed wat je moet verwachten maar eenmaal binnen schuilt een klein paradijs. Jacqueline, de eigenaresse, heeft overal haar eigen draai aan gegeven. Ze verruilde haar bloemenwinkel een paar jaar geleden om zich verder te verdiepen in keramiek. Haar liefde voor interieur neemt (gelukkig) ook nog steeds de overhand, vandaar het idee om haar oude bloemenwinkel te verbouwen en er een knappe slaapplek van te maken.

 

Oud en nieuw zijn perfect met elkaar gecombineerd. De sfeer die je bij een oude boerderij verwacht is nog aanwezig en ondertussen is alles heerlijk wit en licht om je heen. Overal zijn mooie details te vinden. Van de zelfgemaakte wasbak en de lampjes op de badkamer tot de authentieke tapijten en de schommel. Als het even mee zit (afhankelijk van tijd en seizoen) staat er zelfs een bos bloemen (uit de tuin) voor je klaar. De schommel (boven, en dus binnen) is als je met je kinderen uit logeren gaat, favoriet. Heel eerlijk gezegd... Niet alleen voor het kleine spul.

Verder is er een heerlijke tuin achter de hooischuur die dient als Jacqueline's atelier (willen wij ook best werken). Just saying. Oh en neem je ‘oude’ schoenen mee, dan kun je nog lekker een wandeling maken door het bos: de tuin loopt er in over.  Wandel je toch liever door de stad? De b&b ligt op twintig minuutjes rijden van Maastricht. Kun je meteen al het leuks dat Maastricht te bieden heeft meepakken.

"Onze favorieten hotspots in Maastricht vind je hier."

Je boekt de B&B voor €75 per nacht met twee personen. Ontbijt zit er niet bij in: het is een B&B zonder de 2e B zoals je tegenwoordig wel meer ziet. Je hebt wel een eigen keuken tot je beschikking dus kun je zelf helemaal los gaan voor een ontbijt op bed. Verse eitjes liggen wel alvast voor je klaar. Lief! Overigens staat er aan de voorkant van de boerderij een kist van de lokale boer met eieren/aardappels/appels. Zo gaat dat dus in Limburg; gewoon op goed vertrouwen. Houden we van.

Al het mooie spul dat te vinden is in de B&B en in het atelier is ook nog eens te koop. Gevaarlijk voor de portemonnee...

Stro70, Spaubeek