Engeland, Londen1 februari 2023, door Michel + Renske

Layla Bakery in Londen is dé bakker hotspot

Engeland, Londen, 1 februari 2023, door Michel + Renske

Layla Bakery in Londen is dé bakker hotspot

We zijn allemaal bekend met Portebello Road Market in Nothing Hill, Londen. De meeste mensen bezoeken de markt vanaf Nothing Hill metrostation en eindigen dan bij de Portobello Green Market (overigens de beste vintage markt van de stad en zeker de moeite waard om te bezoeken).

Grootste fout die je dan kunt maken is omkeren om terug te gaan naar Nothing Hill. Beter is om door te lopen wanneer de markt qua inhoud afneemt. Na een stukje lopen kom je terecht bij Layla Bakery, de hotspot bakery van Londen.

Layla Bakery

Layla Bakery

Layla Bakery is een ‘artisian bakery‘, wat betekent dat alles van top tot teen zelf wordt gemaakt met de beste lokale ingrediënten en ‘ouderwetse’ baktechnieken. De pastries komen rechtstreeks uit de oven, dat proef je niet alleen, maar ruik je al vanaf de straat. Verder zijn de hele broden allemaal van zuurdesem en kun je vanaf 12:00 terecht voor een heerlijke lunch. De barista maakt de lekkerste koffies en door de vele meelzakken, ovenrekken en beige inrichting lijkt het alsof je in één van de populaire Scandinavische bakkertjes zit. Het fijne hoekpand heeft verder een uitgebreid terras, dus het maakt niet uit wanneer je richting Londen gaat, deze bakker kan en wil je niet overslaan.

 

Layla Bakery