Engeland, Londen8 november 2022, door Merche Ariza Gallego

Turks eten in Londen? Bij restaurant Zahter kun je verrukkelijk eten

Engeland, Londen, 8 november 2022, door Merche Ariza Gallego

Turks eten in Londen? Bij restaurant Zahter kun je verrukkelijk eten

Ontbijt, lunch en diner in Turkse sferen? Daar zeggen wij zeker geen nee tegen. Restaurant Zahter in hartje centrum van Londen schreven we al eerder over in het lijstje van niet te missen hotspots in Carnaby. Het restaurant verdient wat extra spotlight, want hier kun je nou echt lekker eten. Je kan de hele dag door smullen van zoetigheden en hartigheden, dips en ultiem comfort food als kofte en baklava. Je gaat gegarandeerd met een volle buik de deur uit, want hier wil je geen kruimeltje laten liggen.

Zahter in Carnaby, Londen

Zahter in Carnaby, Londen

Het restaurant opende in november 2021 zijn deuren in het bruisende hart van Londen, oftewel Carnaby. Je kan in dit gedeelte shoppen, uitgaan en bovenal heerlijk eten. Zahter is hierop geen uitzondering. De fraaie inrichting, die zowel fris als gezellig aanvoelt, is laagdrempelig en modern.

Probeer een plek aan de bar te bemachtigen, zodat je chef Esra Muslu en haar team aan het werk kan zien. Bovendien, voor de koukleumen onder ons, zit je dan heerlijk dichtbij de traditionele steenoven die je extra warm zal houden.

Traditioneel Turks eten in een modern jasje

Traditioneel Turks eten in een modern jasje

Dat het eten bij Zahter met liefde en passie wordt klaargemaakt, zie je meteen. De boodschap van het restaurant is ‘samen genieten van eten’ en daar staan wij natuurlijk 100% achter.

Wat schaft de pot, vraag je je misschien af? Nou, traditioneel Turks eten in een eigentijds jasje. Van spicy muhammara tot Koz Patlican, vleesgerechten als kofte tot vegetarisch en visgerechten zoals garnalen in knoflookolie. Wat hoort daar bij? Heel veel versgebakken pide (Turks brood) om te dippen! De vroege vogels kunnen terecht bij Zahter voor een Turks ontbijt met alles erop en eraan.