De beste pizzeria van Utrecht: O’Panuozzo

Nederland, Utrecht, 19 juli 2023, door Merche Ariza Gallego

De beste pizzeria van Utrecht: O’Panuozzo

Rome heeft het Colosseum, Pisa heeft haar toren, en Napels heeft haar eigen pizza. Het is een eindeloze discussie wie nou de beste pizza's van Italië heeft, maar we geven de Napolitanen groot gelijk: ze maken verdraaid lekkere pizza's. Wanneer het aankomt op de Italiaanse keuken in Utrecht dan kunnen we niet om O’Panuozzo heen. Je vindt O’Panuozzo in de Mariastraat (onze favoriet) en op de Voorstraat. Verwacht geen rustgevend etentje met zacht geroezemoes op de achtergrond. Chaos, drukte (het zijn immers Italianen), gezelligheid en overheerlijke steenoven pizza's waar je thuis nog van zal dromen vormen de basis voor de O’Panuozzo-experience.

De beste pizzeria van Utrecht

De beste pizzeria van Utrecht

De Napolitaanse pizza onderscheid zichzelf onder andere van de Romeinse door de bereidingswijze van het deeg (zonder olijfolie), de afmeting en de baktijd. Het resultaat? Een overheerlijke pizza waar ook wij voor blijven terugkomen. We zijn niet de enige fans van deze pizzeria. Reken er maar op dat er een lange rij staat voor het restaurant (en voor een goede pizza willen we best eventjes wachten).

Het perfecte diner voor twee bij O’Panuozzo bestaat uit een fles rode wijn, een zeer royale borrelplank als voorafje, een pizza (ga je voor een klassieker of iets bijzonders?) en als er dan nog wat ruimte is tiramisu om te delen en wie weet zelfs glaasje ijskoude huisgemaakte limoncello na. Daarna gaan we rollend naar huis toe.

O’Panuozzo