29 april 2017, door Maartje

De Camer en Frederik6 Amsterdam

29 april 2017, door Maartje

De Camer en Frederik6 Amsterdam

Home wasn't built in a day... Als iemand dat snapt, dan is het formally known as juriste Merel leConge Klein. Dat begon met een liefde voor mooie spullen, werd een 'garage sale' en resulteerde in 2011 met De CAMER. Oke oke oke, dat behoeft nog wat extra uitleg. Hebben we. De CAMER functioneerde als interieurplatform welke op gezette tijden sales organiseerde. Dat los-vaste stopte toen Merel begin 2017 een vast adres vond aan het Frederiksplein (om de hoek van de Utrechtsestraat, het begin van De Pijp, dat te gekke maar vaak over het hoofd geziene pand waar al verschillende - door ons op deze site steevast bejubelde - (horeca)concepten in huisden). Dat fantastische pand bestaat uit twee delen: rechts een pijpenla (waar eerder een keuken zat), links een gigantische opgeknapte garage met lichtkoepel waardoor het daglicht prachtig binnenvalt. Zoals gezegd had het pand de afgelopen jaren verschillende bestemmingen... En nu beproefd Merel er haar geluk met De Camer en Frederik6 Amsterdam.Barts-Boekje-de camer

Rechts werd de plek voor De CAMER: een miniwinkel boordevol watertandend mooi spul. Maar echt watertandend. Alles - ALLES - willen we hebben. Ook leuk: de prijzen variëren van heel betaalbaar (o.a. te gek duurzaam 'wegwerp' servies, hufterproof) tot evensparenmaarhetishetwaard (ik móet dat kleed). 

Op links, in eerder genoemde garage kwam voorin een grote wijnhandel - Wine Supply (ook een aanrader!) -  en achterin werd plaatsgemaakt voor Frederik6. Pardon? Nog meer? Ja, maar in het verlengde van de CAMER. Met Frederik6 (het adres, makkelijk te onthouden) gaan Merel & co bedrijven en kantoren binnen de creatieve sector bijzonder maken. Denk aan het leveren van eyecatchers en unieke items die een bedrijf/ kantoor eigenheid en smaak geven, en geven ze advies en styling voor vaak lastig in te richten (kantoor)ruimtes. Kunst en objecten dus, groot en klein. En tips & tricks. Fijn.

Op dit moment hangen er werken van de Spaanse kunstenaar “Ignacio Almeida” als van “Moon” aan de wand in Frederik6. Moon is een getalenteerde Nederlandse kunstenares geïnspireerd door Picasso en Van Dongen maar geheel haar eigen stijl met een goed gevoel voor kleurstellingen. Overigens is de te gekke ruimte ook te huur (feestje, anyone?) voor lifestyle events, workshops, pop up stores, photo shoots en food events.