Één voor op je wishlist in Noord Portugal: Terra Rosa

Één voor op je wishlist in Noord Portugal: Terra Rosa

Soms zijn er van die plekken die je al een tijdje op je wishlist hebt staan. Niet iets voor elk jaar (was het maar zo een feest) maar voor wanneer je iets speciaals wil boeken; die plek is precies Terra Rosa. In de prachtige groene omgeving, ten Noorden van Porto en Braga vind je deze heerlijke ''slow living wine farm''. Een oase aan rust en luxe maar zeker niet stijf.

Terra Rosa

Terra Rosa

Nog noordelijker dan Porto gaan de meeste toeristen niet. Zonde, zouden wij zeggen, want dit is misschien wel het groenste stuk van Portugal. Ben je in de buurt van Porto, of maak je een roadtrip door het land, sla dan deze regio zeker niet over. En als je er dan toch bent: Terra Rosa moet op je wishlist. Dit is echt de droombestemming voor zowel soloreizigers als koppels of gezinnen. De kleine, heel persoonlijk gemanagede wijnboerderij is niet alleen picture perfect, maar ook voorzien van alles wat je nodig hebt om tot rust te komen en te genieten van de groene landschappen die Noord-Portugal te bieden heeft.

Perfect landweggetje

Perfect landweggetje

Bij aankomst is het even zoeken, maar als je eenmaal het bordje Terra Rosa hebt gevonden, sla je linksaf en dan is het alsof je in een film bent beland. Via het hek rijd je een perfect landweggetje op, met aan beide zijden de wijngaarden, aan het einde zie je al een glimp van het huis. Wanneer je de auto parkeert, kijk je echt je ogen uit. Die ene mooie hoek wordt overschaduwd door de groene wijnvallei, en dat wordt weer overschaduwd door het prachtige interieur. Eigenlijk willen we ook niet te veel verklappen, maar echt alles is hier fijn.

 

 

De kamers zijn smaakvol ingericht en zien er tiptop uit. Het buitenzwembad, omringd door sinaasappelbomen, is verwarmd. De service is professioneel maar ook gezellig, en de gezamenlijke huiskamer is altijd beschikbaar om tot rust te komen, een spelletje te spelen, bij het haardvuur een boek te lezen, te ontbijten, of van het dagmenu te genieten. Dit is echt een plek die je hart verovert en waar je iedereen het liefst naartoe wil sturen. Het klinkt allemaal wel heel erg perfect, maar wij zouden zeggen: probeer het zelf en wij kunnen ons niet voorstellen dat je tot een andere conclusie komt.

Bekijk en/of boek Terra Rosa