Portugal, Algarve29 juni 2024, door Michel + Renske

De slaapplek voor het meest zuidoostelijke puntje van Portugal: Conversas de Alpendre

Portugal, Algarve, 29 juni 2024, door Michel + Renske

De slaapplek voor het meest zuidoostelijke puntje van Portugal: Conversas de Alpendre

Tijdens de homestay van Conversas de Alpendre voel je je al snel onderdeel van de familie. Dit boutique hotel heeft meer weg van een wat groter uitgevallen familiehuis en biedt alles wat je nodig hebt om van de Portugese zon te genieten. Op slechts 20 minuten van de Spaanse grens, met genoeg te bezoeken in de omgeving, vind je hier rust, ruimte en gezelligheid.

Conversas de Alpendre

Conversas de Alpendre

Of je nu de hele dag op de cabana’s aan het zwembad wil liggen, je op je eigen terrasje met een boek wil verschuilen of je de omgeving van Oost-Algarve wil verkennen, hier zit je goed. De vriendelijke gastvrouw en haar team geven je gelijk het gevoel alsof je thuis bent en delen graag alle lokale tips met je (bezoek sowieso wijnbar Wild Thing). Het huis met meerdere kamers ligt in een rustige omgeving en biedt uitzicht op de sinaasappelboomgaard (en in de verte zelfs de zee). Er is een buitenbar voor drankjes, een fijn kleinschalig restaurant voor het ontbijt en het dagmenu. Op de ‘rooftop‘ kun je genieten van de wellness opties.

 

Overnachting

Overnachting

De kinderen kunnen iets verderop van de kleine speeltuin gebruik maken terwijl je zelf baantjes trekt door het verwarmde(!) buitenzwembad. Mocht je het nog specialer willen maken, boek dan de TreeHouse. Deze net opgeleverde ‘kamer’ kun je gerust een suite noemen en is een echte, jawel, treehouse. Met de trappen klim je de boom in om vervolgens te overnachten in een houten hut (handig: je koffer kun je met een touwlift naar boven halen) terwijl je een nog betere view hebt over die sinaasappelboomgaarden en kustlijn van Oost-Algarve.

 

Conversas de Alpendre