29 maart 2020, door Nina van Hilst

Als je niet naar de dierentuin kunt, dan haal je de dierentuin toch in huis: Google 3D dieren

29 maart 2020, door Nina van Hilst

Als je niet naar de dierentuin kunt, dan haal je de dierentuin toch in huis: Google 3D dieren

Weer een uurtje het kind (en onszelf) vermaakt. Er stond vanmiddag een real life 3D cheetah in onze woonkamer. En een geit, een mopshond, een shetlander, een wolf en een pinguin. Ondertussen FaceTimeden we oma en opa in Brabant en daar stond spontaan een paard in de gang. Die zijn zo ook weer een middagje zoet. Deze nieuwe feature van Google komt op het juiste moment. Door middel van augmented reality tover je zo een hele reeks aan (wilde) dieren in je huis of in de tuin. Als je niet naar de dierentuin kunt, dan haal je de dierentuin toch gewoon in huis. Hoe je deze 3D dieren van Google in jullie woonkamer krijgt, lees je hier.

Het was even zoeken maar we hebben gevonden hoe we de Google 3D dieren kunnen laten verschijnen:

  • Open je telefoon (Android 7.0 of iPhone/iPad iOS 11.0+)
  • Ga naar Google
  • Zoek op een van onderstaande dieren
  • In je Google zoekresultaten scroll je even naar beneden tot je onderstaand vlak ziet
  • Click op de button “View in 3D”
  • Zoek een plek in je kamer of tuin waar je het dier wilt laten verschijnen
  • En spelen maar

 

Je kunt om de dieren heen lopen. Het dier aaien. En hier foto’s of filmpjes van maken (even op het scherm tikken en de foto-button verschijnt). Zijn jullie allemaal weer even zoet. Opa en oma die we erover FaceTimeden vonden het wellicht stiekem nóg leuker dan mini. De verwondering voor (groot)ouders is groter omdat dit nieuwe features zijn welke we vroeger (of vorige week) toch niet voor mogelijk hadden gehouden. Een échte krokodil in je tuin. Een adelaar op je hoofd. Of een slang in je bed.
Have fun!

Wij zochten op de Engelstalige namen van de dieren. De paar dieren die we opzochten in het Nederlands gaven de button ook. Voor de zekerheid toch maar het lijstje in het Engels.

Alligator, Angler fish, Brown bear, Cat, Cheetah, Dog, Labrador Retriever, Pug, Rottweiler, Duck, Eagle, Emperor penguin, Giant panda, Goat, Hedgehog, Horse, Lion, Macaw, Octopus, Shark, Shetland pony, Snake, Tiger, Turtle, Wolf.