Verenigde Staten, Boston24 oktober 2023, door Ella van Helvoirt

De drie leukste musea in Boston

Verenigde Staten, Boston, 24 oktober 2023, door Ella van Helvoirt

De drie leukste musea in Boston

Boston, de historische stad aan de oostkust van de Verenigde Staten, is een culturele trekpleister. Als je van plan bent om deze stad te bezoeken en je houdt van kunst en cultuur, dan zijn er drie musea die absoluut bovenaan je lijstje moeten staan: het Isabella Gardner Museum, het Institute of Contemporary Art (ICA), en het Museum of Fine Arts (MFA).

Isabella Gardner Museum (ISGM)

Isabella Gardner Museum (ISGM)

Het moment dat je het Isabella Gardner Museum instapt, waan je je in de droom die Isabella voor ogen had. In de vorm van een Venetiaans paleis vol met meesterwerken (onze Vermeer en Rembrandt zijn hier ook te vinden!). Het museum is niet alleen gevuld met kunst, maar ook met de visie van Gardner zelf, wat het een unieke en betoverende ervaring maakt. Je kijkt je ogen uit in de prachtige binnentuin en in alle kamers, ingedeeld in verschillende kleuren en stijlen. Ontdek ook het spannende verhaal wat zich hier afspeelde. Kortom: ga hierheen!!

Institute of Contemporary Art (ICA)

Institute of Contemporary Art (ICA)

Het Institute of Contemporary Art (ICA) is the place to be voor wie houdt van de nieuwste trends. Het gebouw zelf is een kunstwerk en is gelegen aan de haven van Boston. Hier draait alles om kunst in al zijn vormen, van schilderijen en beeldhouwwerken tot films en performance. Het hoogtepunt? Het dakterras met uitzicht over de stad en de haven. Het ICA is een heerlijke plek. Tip: op donderdagavond zijn er gratis kaartjes, en in de zomer treden hier de nieuwste bands op en kan je genieten van een drankje op het buitenterras.

Museum of Fine Arts (MFA)

Museum of Fine Arts (MFA)

Het Museum of Fine Arts (MFA) is een absolute schatkamer voor kunstliefhebbers. Je kan hier gemakkelijk een paar uur ronddwalen in hun collectie van meer dan 450.000 kunstwerken (!!). Van oude Egyptische artefacten tot Europese meesterwerken, Amerikaanse kunst en Aziatische kunst, hier vind je het allemaal. Kijk op hun site voor leuke evenementen, van avonden met DJ’s tot aan workshops op de zondagmiddag.