Indonesie, Bali28 mei 2019, door Maartje Diepstraten

De hoek van Bali die je vast nog niet kende: Escape Nomade Bali

Indonesie, Bali, 28 mei 2019, door Maartje Diepstraten

De hoek van Bali die je vast nog niet kende: Escape Nomade Bali

Jawel hoor, onze razende reporter op het prachtige eiland Bali is weer onderweg geweest op haar eigen (soort van) stukje paradijs op aarde. “we zijn gister toch wel op 1 van de mooiste/ meest romantische/ best gestylde plek van het eiland geweest!”, appte ze me. Escape Nomade heet het en het móet op Bart. Oh ok. Bij deze mensen: Escape Nomade Bali, niet te missen.

Escape Nomade Bali

Escape Nomade Bali

De main focus van het beeldschone Escape Nomade is het ontwerpen en verkopen van hun eigen zogenoemde ‘luxury tented villas’. Kijkt u maar op het plaatje hierboven. Willen we ook maar kunnen we 1) niet mee naar huis nemen en 2) willen we er dan ook graag meteen een huis-met-tuin bij waar we ‘m kwijt kunnen. Hebben we namelijk niet, dat terzijde.

Mocht je in hetzelfde schuitje zitten als wij, is er heus geen nood aan de man: gelukkig kun je op dit stukje paradijs op aarde, opgezet door de Nederlandse eigenaresse Anneke, tegenwoord ook heuse op en top Bali-stijl experiences boeken. Er zijn vier verschillende optie waaronder een nacht verblijven in een tent (oooo jaaaaa), of een diner in (en voor) een van de geweldige tenten. Eenvoudiger, maar even indrukwekkend en stijlvol, kan ook; in dat geval kun je een High Tea boeken of een picnic.

High Tea @ Escape Nomade

High Tea @ Escape Nomade

Je zou zomaar voor de High Tea kunnen kiezen, dat deden wij namelijk ook en dat was te gek. Je krijgt een vol programma dat er zo’n beetje als volgt uitziet:

Je begint met, uiteraard, een hartelijke ontvangt waarbij je je meteen ‘onder kunt dompelen’ met een rosewater towel. Een glaasje lemon water on the side. Daarna krijg je een voetbad met geurige en kleurige bloemen (we zeiden het al: Bali style) en met een vers sapje aan de stromende rivier waaraan een eerste (iets kleinere, zo blijkt later) tent is opgezet (zo mooi). Vervolgens ga je van je voetenbad de tent in voor een full body massage, het rustgevende geluid van de rivier en de geuren van het eiland als enige entourage. Bovendien was het de beste eiland massage so far, en we probeerden er echt nogal wat).

Maarre… High tea zei je toch?

Jaja, die komt, als je helemaal tot rust bent gekomen, na de massage in de eerste tent. Je wordt zachtjes naar de volgende tent geloofd, de luxury tent waar het allemaal om draait. Hier wordt de High Tea geserveerd: vreselijk lekker en welkom na zo’n ontzettend intensieve massage workout. U snapt.

De tea ceremony wordt extra opgeleukt door het schattigste dansoptreden van twee Balineze meisjes.

Klaar? Je hoeft voorlopig echt nog nergens naar toe. Blijf vooral lekker hangen in de tent.

Mocht je nou plannen hebben om naar Bali te verkassen, klets dan even met eigenaresse Anneke. Ze woon al 12 jaar op Bali waarvan de laatste 10 in haar eigen Escape Nomade in de buurt van Ubud in het midden van het eiland op een plekje waar je eigenlijk zelden komt. Het geluk straalt van Anneke af dus daar moet iets goed gaan. Willen wij ook, thank you very much.

Liever een picnic? Dan belooft Anneke “The romance of the evening is conjured thanks to the bamboo lights, candles and transparency to the surroundings, casting shadows of you with your partner. You will find total harmony and peace, as it feels like a home nestled in the lap of mother nature!

Of een diner: “Arrival at the property is through two large, carved Balinese doors where you are welcomed with a bamboo fan and hat before being led along a wooden boardwalk with lush grasses and palm trees lining either side of the path. The experience honestly feels like you have stepped onto the set in a scene from Out of Africa!

Nogmaals: thank you very much.

Wanneer je, om begrijpelijke redenen geen genoeg van de smaak van Anneke kunt krijgen, dan is er meer goed nieuws: in de buurt van het populaire Canggu runt zo ook deze airbnb.

Meer Bali? Hebben we. Veel meer zelfs. Je leest alle tips via deze link: Barts Bali