Nederland, Rotterdam31 december 2023, door Lotte van Zijl

De Japanse keuken proef je bij SHIN in Rotterdam (én de lekkerste matcha)

Nederland, Rotterdam, 31 december 2023, door Lotte van Zijl

De Japanse keuken proef je bij SHIN in Rotterdam (én de lekkerste matcha)

Oh my, wat hebben wij hier fantastisch gegeten. En geloof ons: dat zeggen we niet snel. De avond kon al niet meer stuk vanaf het moment dat we binnen kwamen. Het enthousiaste personeel heette ons namelijk allemaal tegelijkertijd welkom in het Japans (dat is iets als: いらっしゃいませ!) en bracht ons met een grote glimlach naar de tafel. Eerlijk is eerlijk, zo'n fijne entree overkomt je niet snel, althans mij niet. Eenmaal aan tafel konden we niet wachten om het eten te proberen, want we hadden al vele positieve verhalen gehoord. Het was dan ook een flinke uitdaging om een selectie van de vele gerechten te maken, maar het is gelukt én wat was het een feestje. 

Culinair genieten

Culinair genieten

Waar te beginnen. De menukaart bestaat uit heel veel lekkers en vooral typische Japanse gerechten. Bij het lezen over de octopus ballen keken we elkaar even verrast aan, maar die hebben we natuurlijk wél uitgeprobeerd. En het liefst hadden we ze nog drie keer besteld, want ze waren ontzettend smaakvol en zacht, maar de andere gerechten moesten ook een kans krijgen. Zo hadden we gefrituurde kip (gemaakt met de Japanse techniek karaagé) in honingsaus, tonijncarpaccio, zeeschelpen en als toetje Japanse short cake. Stuk voor stuk echte cadeautjes voor je smaakpapillen.

Matcha in het kwadraat

Matcha in het kwadraat

Als je net zoals wij een echte matcha fan bent, dan kun je hier je hart ophalen. Dat ze hier hun eigen matcha poeder verkopen, zegt al genoeg over de kwaliteit van hun matcha café. Samen met die poeder maken ze de lekkerste variaties. Sluit je avond bijvoorbeeld af met een matcha martini, affogato of latte inclusief matcha ijs. Ga je liever voor iets sterkers? Dan is de Whiskey of Sake proeverij misschien iets voor jou (ook een leuke cadeautip). Wij gingen naast de martini ook voor de Pikachu G&T. Kortom: maak er je eigen tasting van en geniet!

SHIN Rotterdam