12 september 2019, door Michel + Renske

De Leukste kids stores van het land, deel II

12 september 2019, door Michel + Renske

De Leukste kids stores van het land, deel II

What about een lijstje met de leukste fysieke kidsstores van Nederland? Je weet wel, echte winkels met muren van baksteen waar je zo lekker kunt struinen en je salaris stuk kunt slaan op álles, want alles is nu eenmaal leuker in het klein. Bijkomend voordeel: in dergelijke winkels is er eigenlijk altijd wel een hoekje waar je je mini kunt dumpen (with all do respect uiteraard, en liefde, maar toch). Want leuk hoor, al die webshops, maar er gaat want ons betreft niks boven het zien, voelen, ruiken, proeven (kan jou het schelen) en ervaren van al het spul dat je hebben wil. Plus: een schattig ingepakt cadeau is zoveel waard... Deel 1 lees je hier, deel 2 volgt hier onder.

Nynstyles - Dokkum

Nynstyles - Dokkum

We zouden niet raar opkijken wanneer je lichtelijk verbaasd opkijkt wanneer je deze winkel in het Friese Dokkum binnenloopt. Nynstyles’s eigenaresse Nynke heeft namelijk nog al wat weg van Doutzen Kroes (no joke, en dat – wederom – in Friesland). Maar als je je blik los kunt trekken van de knappe, en ook nog eens reuze vriendelijke Nynke, dan zie je niets dan prachtige Scandinavische merken, én het beste van Hollandse bodem. House of Jamie bijvoorbeeld, maar ook de Betere Basics zoals het moois van Mingo en het beste van Noppies. Nynke helpt je met liefde. En goed. Kortom: het is schier onmogelijk om hier zonder goed gevuld tasje de winkel uit te lopen. Oja, het schattige dorpje Dokkum zelf is de moeite van een extra rondje wandelen waard.

Nynstyles

Confetti - Maastricht

Confetti - Maastricht

Waar de leukste stad van het Nederlandse zuiden (Maastricht natuurlijk) ‘vroeger’ overliep van de leuke winkeltjes voor de mini’s, moesten veel van onze favorieten de deuren sluiten. Snik. Gelukkig zijn er nog steeds een aantal overgebleven, zoals Confetti. Een topper onder de toppers. Conffeti is niet alleen dé go to voor nieuwe outfits en kado’s voor kleintjes, maar er is ook nog eens een heerlijk kidscafe voor jong en zeker ook oud. Er zijn pannenkoeken met rood fruit of een dikkevettelekkere iced latte met salted caramel. Jij blij, de mini ook blij want ook voor hen is er meer dan genoeg te snoepen. Daarnaast komt kinderkapper Nandisa elke woensdag en zaterdag voor het knippen van de kinderkoppies. Tip! Laatste dingetje nog: Confetti  organiseert volop leuke workshops, zoals aan ijsjes versieren in de zomer.

Wijsneus - Groningen

Wijsneus - Groningen

Zet koerts naar het Groningse ‘epicentrum’, het hart van de stad ofwel de Vismarkt en je kunt deze kinderparel onmogelijk missen. Wijsneus is een prachtzaakje waar je de allerleukste spulletjes voor maat 52 tot maat 152 kunt vinden. In de schappen merken zoals Bellerose, Soft Gallery, Petit Bateau en Scots and Soda, om er maar een paar te noemen. Maar ook fietsjes van Banwood en zo’n beetje alle beestjes van Schleich (altijd goed voor wie een kado zoekt). Ook hebben de dames van Wijsneus een overvloed aan mooie boeken. You will love it.

 

Wijsneus 

Spruit kids concept store - Deurne

Spruit kids concept store - Deurne

Deurne wat? Deurne waar? Jaja, Deurne. In Brabant ja, niet ver van Eindhoven. Oke, het is misschien niet de meest voor de hand liggende locatie voor een van de coolste kidsstores van het land, maar blijkbaar wel een die werkt. Want eigenaresse Kiki verkoopt bijzonder succesvol en trekt publiek vanuit heel Brabant (en omstreken). Op naar Deurne dus voor merken als Daily Brat, Donsje, Play up, Mingo en mer. Daarnaast weet Spruit je ook te verrassen met goed speelgoed! Al gehoord van Biobuddi? Duurzame “building blocks” die je, als je ze eenmaal in de smiezen hebt, wil sparen. Soort duplo maar dan verantwoord en duurzaam.

 

Wonder for kids - Nijmegen

Wonder for kids - Nijmegen

Bij Wonder for Kids in het altijd fijne Nijmegen dompel je jezelf onder in een heuse kids heaven. Deur achter je dichtdoen en accepteren dat alles oe en aah is. Alles heeft kleur, alles is mooi en alles is enig. De winkel heeft sinds kort ook een speciale babystore iets verderop in de straat (we like!) waar je voor al dat bovenstaande terecht, mits je op zoek bent voor mini’s in de leeftijd 0 tot 2 jaar. Er zijn o.a. de welbekende Fiona Walker dierenkoppen, Giftlabel items en ‘Write to me’-boeken. In de originele Wonder for Kids store is alles te vinden voor kids van 2 tot 12 jaar. Ach, en oke, daar doen ze ook nog wat new born (van 0 tot 2) bovenop.Vrolijke merken met kleur, interieurtoppers (zoals behang van Fleurdesfleurs), slipper van Freedom Moses en meer moois. Speelgoed? Boeken? Spul voor in het poppenhuis? You name it and they have it.

Wonder

Kids Department - Wateringen

Kids Department - Wateringen

Hallo leuke winkel in Wateringen (nee nee, dat is echt niks ingewikkeld of onbekends: gewoon 20 minuutjes rijden van Den Haag, weet je dat ook weer). Bij Kids Department kun je je hart ophalen en naar hartelust combineren tussen de coolste merken out there. Elk enigszins bekend en hip merk hangt en ligt er. Daarnaast is er rechts in de winkel ook een fijne babyhoek gecreëerd zodat je meteen weet waar je zijn moet voor de newborns. Toch een voorbeeld? Oke. Bij Kids Department vind je de gehele collectie van Tiny Cottons en Bobo Choses, altijd fijn om die in het echt te begluren en aan te voelen. En vergeet vooral niet even langs de “ouderwetse” speelgoedwinkel te hobbelen een paar deuren verderop. Een (ochtend)vol programma daar in Wateringen, je bent gewaarschuwd.

Mintimoon - Doetinchem

Mintimoon - Doetinchem

Mintimoon ken je wellicht allang van de prachtige meubels die zij zelf maken en produceren. Snappen we, wij zijn ook op Mintiomoon. Wat je misschien niet wist, is dat je sinds een aantal maanden ook terecht kunt in Doetinchem bij de fysieke winkel van Mintimoon. Een bakstenen winkel waar je je kan vergapen aan al het moois. De wil-je-hebben rotan meubels (bedden, wiegjes en stoelen) zijn er aangevuld met een paar klassieke, altijd mooie topmerken zoals Rylee + Cru, Maed for Mini, Emile et Ida en meer. Kom dat zien!