14 augustus 2019, door Michel + Renske

Deel 1: de leukste kidsstores van Nederland

14 augustus 2019, door Michel + Renske

Deel 1: de leukste kidsstores van Nederland

What about een lijstje met de leukste fysieke kidsstores van Nederland? Je weet wel, echte winkels met muren van baksteen waar je zo lekker kunt struinen en je salaris stuk kunt slaan op álles, want alles is nu eenmaal leuker in het klein. Bijkomend voordeel: in dergelijke winkels is er eigenlijk altijd wel een hoekje waar je je mini kunt dumpen (with all do respect uiteraard, en liefde, maar toch). Want leuk hoor, al die webshops, maar er gaat want ons betreft niks boven het zien, voelen, ruiken, proeven (kan jou het schelen) en ervaren van al het spul dat je hebben wil. Plus: een schattig ingepakt cadeau is zoveel waard... Vandaar, deel 1 van de leukste kids stores van Nederland.

Store of Daydreams (Laren)

Store of Daydreams (Laren)

Dagje in Laren? Vergeet na de poffertjeskraam (ga in Laren ALTIJD op zoek naar de geweldige aloude  poffertjeskraam!) niet langs Store of Daydreams te gaan. Sinds de winkel Nest er helaas niet meer is, is Store of Daydreams dé absolute must go voor je mini in Laren.
Je ziet dat eigenaresse Marloes de tent runt met liefde en passie. Naast deze liefde en passie heeft ze ook nog eens goede smaak. Kleurrijke smaak. Zoals de Instagramfeed van Store of Daydreams laat zien, houdt Marloes van kleur, prints en, nouja, gezelligheid. In de winkel is het namelijk ook altijd gezellig, en niet alleen qua looks. Merken? Mini Rodini, Stella McCartney, 1+ the family maar ook het allernieuwste kid on the block the Campamento.

Lou & Blue (Alkmaar)

Lou & Blue (Alkmaar)

Waar moeten we beginnen… Bij de lekkere ruim opgezette winkel? Bij de leuke combinaties waarmee eigenaresse Selin je met liefde helpt? Of toch bij de geweldige merken die Lou & Blue in Alkmaar in de rekken heeft hangen? Alles 10 punten, van de gekleurde Bibs spenen tot aan de Konges Sloejd lemon onesie. We houden ervan. Spoiler alert: weet dat je hier niet, echt niet, met lege zakken de deur uit gaat. Herstel: wel met lege zakken… En met volle tassen!

Vier seizoenen (Leeuwarden)

Vier seizoenen (Leeuwarden)

Verrassing! Want ja, een van de leukste kidsstores in het land vind je gewoon in het hoge noorden, in het Friese Leeuwarden. Onverwacht en daarom extra leuk: in deze lijst mag Vier seizoenen namelijk absoluut niet ontbreken. De winkel zit aan een heerlijk en gezellig knus grachtje in het mooie Leeuwarden (altijd leuk voor een weekendtrip). Eigenaresse Anyke heeft zelfs vier kids en daarmee heeft ze alle seizoenen in één huis (tadaa, daar was de naam, en bovendien: hoe leuk is dat!). Samen met rechterhand haar Femke worden alle collecties en merken met zorg geselecteerd. Denk aan CarlijnQ, Bellerose, Bobo Choses, Maed for Mini, Mingo… Afijn, all the good stuff. Ook de leukste cadeaus vind je hier!
Meer Leeuwarden lees je hier: Barts Best of Leeuwarden

Big en Belg (Amsterdam)

Big en Belg (Amsterdam)

Schot voor open doel? Ja hoor. Geeft niks want hey hallo werkelijk alles wat je hebben wilt voor je kleintje onder een dak! Big en Belg Amsterdam mag dan een absolute bekende zijn bij velen, maar dat is terecht en de winkel moest absoluut in onze lijst. Bij binnenkomst word je meteen blij en ren je gillend (of ingetogen kirrend, zo zijn we dan ook weer wel) van de ene naar de andere hoek. Hebben hebben hebben. Fuck het ontspullen. Heerlijk dat je de kroost kunt parkeren in het midden van de zaak zodat je zelf al je handen vrij hebt om het moois uit de rekken te trekken, van boekjes tot broekjes.

Elvis & Otis (Den Haag)

Elvis & Otis (Den Haag)

Na een piepkleine, valt te verwaarlozen (…) verhuizing vanuit Rotterdam, zit de gezellige winkel Elvis & Otis nu in Den Haag, en wel in de allerleukste straat van de stad: de Prins Hendrikstraat, het hart van het Zeeheldenkwartier.
In de schappen alles van Repose tot Sproet en Sprout, maar ook leuke kleine onbekende merkjes met kleine, aantrekkelijke prijzen die leuke kadootjes maken. Izipizi zonnebrillen zijn er ook, Jellycat octopus knuffels en Micro steps – daar scoor je punten mee. Go go go!

Archive Store (Amsterdam)

Archive Store (Amsterdam)

Een droom van een winkel, niets meer en niets minder. Inspiratie ten top, te allen tijde.

Lees meer: Archive Store Amsterdam

Pluk & Paloma (Den Haag)

Pluk & Paloma (Den Haag)

Ja ja, deze is een leuke combi met een croissant bij Michel (boulangerie). Het lijkt een soort verkleinde villa kakelbont. kleurrijk van boven tot onder. Naast al het moois wat te koop is er qua interieur en gezelligheid ook goed over  nagedacht. Ook vind je hier de mooiste babykadootjes; mozesmandje of liever cam cam Copenhagen goodie, donsjes schoentjes? Hier ben je aan het juiste adres.

Bikkel en Boet (Hoorn)

Bikkel en Boet (Hoorn)

Leuke bikkel en boet, vooral omdat het gedurfd is om zo’n pracht zaak te openen in een dorp. En dan valt Bikkel en Boet wel op met al het moois wat ze hebben hangen. Wynken maar ook de muisjes van Maileg zijn hier te koop. Grimm’s speelgoed is ook groots en breed te verkrijgen bij deze leuke tent. Soft Gallery en Tiny cottons niet te vergeten. O en hadden we al gezegd dat je niet op lege maag hoeft te shoppen? eten kan gewoon praktisch om de hoek bij de Bakker van. Croissantje naar binnen en gaan.