15 juni 2020, door Michel + Renske

De leukste plekjes van Arnhem

15 juni 2020, door Michel + Renske

De leukste plekjes van Arnhem

Arnhem is zo gek nog niet. Allereerst omdat het onwijs lekker ligt (hallo natuur (de Hoge Veluwe) versus stad) en daarnaast omdat het op een goed te behappen stukje rijden ligt vanaf de randstad. Echt weg, maar toch niet die lange reistijd. Win win als je het ons vraagt. We lieten ons weer eens inspireren door 's lands leukste modestad waar de creativiteit op straat ligt.

Bonnie Arnhem

Bonnie Arnhem

Een écht leuke koffiebar die je het liefst bij je eigen huis om de hoek wil hebben zitten. Copy paste. Deze toppers maken er een waar feestje van, van koffie tot koek. Je kunt prima en leuk binnen zitten, maar mocht het even lekker weer zijn, neem dan buiten plaats aan de kleine tafeltjes in de frisse lucht.

 

Wat drinken we hier? koffie met boontjes van Rumbaba (ja de Amsterdamse topper, die nooit teleur stelt). Bonnie heeft een leuke quote en die luidt: We don’t serve food that used to have a face. Alles vega(n) dus. Heerlijke taarten, heerlijke koeken en ook een lekkere ontbijt en lunch kaart. Gaan, zouden wij zeggen.

Bonnie Arnhem

Little things Arnhem

Little things Arnhem

Wil je een koffiebreak met het kroost doen? Twijfel niet langer en loop naar Little Things. Deze waanzinnig gezellige kidsstore heeft ook een klein café hoekje. Like! Kun je fijn je benodigde coffee shot halen terwijl de kids aan de speeltafel spelen.

Little things Arnhem 

O, en pak meteen dit fijne lijstje er even bij: de leukste kidsstores van Nederland

Café Sugar Hill

Café Sugar Hill

Weer zo’n gezellig plekje. Dit keer wat ten noorden van het stadscentrum. Bij Sugar Hill is vooral het terras erg gezellig. Waarom naar Sugar hill? Voor burgers. En de koffie. En hadden we de burgers al genoemd? Enne, ook voor de heerlijke snacks (borrelplanken).

 

De lunchkaart wil je er liever ook niet overslaan en wederom geldt: houd een plekje over voor een zoete versnapering. Die worden huisgemaakt en alles ziet er “fingerlickinggood” uit. Zoals bijv de hemelse modder. Knappe jongen die dat laat staan.

Café Sugar Hill

 

 

Het Arnhems gemaal

Het Arnhems gemaal

Even een klein ommetje maken buiten de stad en je vindt deze parel: Het Arnhems gemaal. Goed voor een sterk en lekker bakkie pleur maar ook zeker voor de leuke ambiance. Een huiskamercafé waar je je meteen (hoe kan het ook anders) thuis voelt.

 

Uiteraard zijn er naast koffies ook lunchgerechten te vinden: tosti’s, toast en meer van het welbekende maar skip sowieso de heerlijke caramel shortbread niet!

Het Arnhems gemaal

First Eet

First Eet

Niks vrolijkers dan dit gezellige café op de markt. Een gezellige boho plek waar je heerlijk kunt koffie drinken en wat eten. Het plekje is met smaak ingericht en springt er daarom enorm uit (oog wil ook wat). Wat je hier kan proberen? Beetroot latte, klinkt gek is het niet, enorm lekker is het wel. Combineer je bezoek aan een tripje naar de markt voor je dagelijkse boodschappen.

't amusement

't amusement

De naam Estee Strooker behoeft geen introductie. Eerste winnares van de Nederlandse Masterchef, laat je buik knorren via 24Kitchen en eigenaresse van Eetwinkel Stroom (waar wij eerder al over schreven). Al negen jaar een goed bezocht restaurant in Arnhem. Misschien vanwege de maandelijkse verandering van de kaart, misschien door de lovende reviews online of gewoon omdat het gewoon goed is. Laat je verrassen door producten van eigen bodem, de door Estee zelf geplukte wilde ingrediënten en probeer een tafeltje te bemachtigen in de binnentuin. Oh, en vergeet het drankarrangement niet. Die ook alcoholvrij erg goed samen gaat.

Studio Konijnenvoer

Studio Konijnenvoer

Konijnenvoer hoor ik je zeggen? Ja, Studio Konijnenvoer. Hier steken ze een beetje de draak met de standaard vooroordelen over vegan food. Overdag kan je hier een ‘American Diner’ stijl menu vinden maar dan met plant based gerechten. Gyros van tempeh, Seiten Steak Strips en guilt free Milkshakes. s’Avonds waan je je in Italië, dan tovert de Italiaanse chef de Diner om tot Trattoria. Plant based Italiaans eten zal je doen verbazen. Ook wij moesten ons laten overtuigen en dat is meer dan gelukt. En ik moet het eerste konijn die zo ontzettend lekker te eten krijgt nog tegenkomen.

Brasserie Thialf + Caspar

Brasserie Thialf + Caspar

Grote industriële panden met een dito no-nonsense interieur, een fikse verzameling hangplanten, wat knusse houten tafels en een ratjetoe aan vintage stoelen en banken doen het – simpelweg – altijd goed. Natuurlijk zijn we verzot op van die kleine knappe one of a kind adresjes waar je vroeg bij moet zijn, want als er vier man en een apenkop zit dan is het vol. Tuurlijk. Maar gaan we stedentrippen in eigen land, en nemen we dan negen van de tien keer vaders, moeders, opa’s, oma’s, tantes en een aantal kleine piraten mee op sleeptouw, dan zijn we het meest blij met een adres waar de hele familie zich thuis voelt. En in past. Dat is in Arnhem brasserie Thialf. De zaak is, zoals het hoort, open van lunch tot diner en de kaart wisselt regelmatig (zodat je nog eens terug kunt komen zonder dat het gaat vervelen). Bij mooi weer is er een groot balkon met terras, ook niet onbelangrijk. Wil je meer van dat, maar dan ook nog voor het ontbijt, dan is Caspar je man. Dat is niet echt een man, niet eens een mens, maar een heerlijk stadscafé op de begane grond van Hotel Modez (ook in dit boek beschreven). Het café in het Modekwartier (Klarendal) is er eentje waar de buurt graag mag komen, naast de hotelgasten, en dat voel je aan alles. Een van de leukste plekken van Arnhem, beloofd.

Brasserie Thialf en Caspar