Nederland, Arnhem22 augustus 2023, door Sanne Carbaat

Burgers’ Zoo voor een trip around the world voor de kleine en grote liefhebbers

Nederland, Arnhem, 22 augustus 2023, door Sanne Carbaat

Burgers’ Zoo voor een trip around the world voor de kleine en grote liefhebbers

In de buurt van Arnhem of een dagje er op uit: Burgers' Zoo is the way to go. In Burgers' Zoo ga je op avontuur, een soort van wereldreis in één dag. Als ontdekkingsreiziger verken je de meest uiteenlopende natuurgebieden ter wereld: van oceaan tot het regenwoud, van de woestijn tot aan de savanne en van de jungle tot aan het park. Ook mooi: hoef je niet helemaal naar de andere kant van de wereld om spot the animals te spelen. Die vind je namelijk gewoon hier in Burgers' Zoo.

 

Er zijn themawandelingen (ook voor de lui die zonder juist de kids komen), je kunt hier ook een goede bak koffie krijgen (en echt een fijne hap halen) en hoewel het voor de kinderen natuurlijk helemaal bal is, worden de papa's/mama's/opa's/oma's/tantes/ooms/etc ook niet overgeslagen qua aanbod aan activiteiten en anders leuks en leerzaams.

 

Wanneer je in de buurt van Arnhem bent, dan heb je ook nog de Eusebiuskerk voor je portie avontuur. De panoramalift brengt je naar glazen balkons en dan heb je een uitzicht over Arnhem en omstreken van heb-ik-jou-daar. Alleen voor durfals en waaghalzen.

 

Burgers' Zoo

Burgers' Zoo

Heel handig: de lui achter Burgers’ Zoo hebben het al helemaal duidelijk voor je ingedeeld zodat je meteen naar je favoriete plek ergens in de wereld kunt lopen. Zo begin je misschien in de tropische zee boordevol koraal (Ocean) om dan door te lopen naar het net zo tropische regenwoud (Bush). Meer van de droge warmte en wat daarbij komt kijken? Dan wandel je naar de rotswoestijn van Arizona (Desert) en de Oost-Afrikaanse savanne (Safari). Neem een kijkje bij het zoutwater vloedbos van Belize (Mangrove), de jungle van Maleisië (Rimba) of houdt het lekker dicht bij huis: er zijn ook genoeg zoogdieren, planten en vogels te vinden in onze eigen huis-, tuin- en keukenparken.

Burgers' Zoo

Burgers' Zoo

Nu weet je dus een beetje wat voor flora an fauna je kunt verwachten, maar hoe zit het met de dieren (daar komen we uiteindelijk voor..)? In de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud kun je bijzondere diersoorten als aardvarkens, dwergotters, vliegende honden (ja echt), tientallen vogelsoorten, reptielen en vissen spotten. Je gaat via een onderaardse verlaten goudmijn in de mysterieuze wereld van de rotswoestijn van Arizona en vindt hier ratelslangen, halsbandpekari’s, diverse zangvogels en zelfs giftige hagedissen (niet aaien aub). Vanaf het tropisch strand maakt je een droge duik in wereld van de tropische koraalzee. Haaien kunnen plotseling opdoemen en weer even snel verdwijnen, terwijl je je vergaapt aan het prachtige levende koraalrif of de sierlijke adelaarsroggen die vlak over je hoofd voorbij zwemmen.

Happen en snacken bij Burgers' Zoo

Happen en snacken bij Burgers' Zoo

Een hele dag op stap betekent ook dat er ergens een momentje (of twee) nodig is voor een goede bak koffie met wat te snacken om dat energielevel op peil te houden. Komt helemaal goed bij Burgers’ Zoo, want ze hebben drie fijne horecagelegenheden die de terrassen open gooien met mooi weer. Met die goede bak koffie zit het ook goed: die komt namelijk van Peeze. Biologisch en Fair-trade, waarbij een deel van de opbrengst naar projecten voor koffieboeren gaat. Tegenover het Park Restaurant is er een speeltuin voor het grut, zodat de papa’s en mama’s écht even uit kunnen rusten. Van alles te snacken op de kaart (nee, geen laffe tosti’s) en alles wordt zoveel mogelijk bereidt met lokale producten. Een curryworst van Beter Leven Beemsterlant’s varken, pita broodje kip met groente, patat van de beste bintjes aardappelen of – voor wie wil – salade met genoeg groen. Wij gaan voor het broodje kroket, dankuwel.

Slapen in een Bugers' Zoo themakamer?

Slapen in een Bugers' Zoo themakamer?

Ben je na een dag dierentuinen in Burgers’ Zoo nog helemaal niet klaar? Dan kun je bij Walburgis Residenties in het centrum van Arnhem een kamer boeken met precies dit thema. Of nou ja, kamer. Een penthouse is het. Inclusief privé dakterras in de oude klokkentoren. Het thema van deze riante kamer is helemaal spekkie naar ons bekkie, want geïnspireerd op de Mangrove in Burgers’ Zoo. Verwacht dus veel groen, veel planten, een vloer met koraal beprint en andere verwijzingen naar de dierentuin. Zonder uiteraard in luxe in te leveren, thank you very much.