Denemarken, Kopenhagen1 augustus 2019, door Barts Boekje

De moeder der pizzeria’s: restaurant Mother in Kopenhagen

Denemarken, Kopenhagen, 1 augustus 2019, door Barts Boekje

De moeder der pizzeria’s: restaurant Mother in Kopenhagen

We mogen sowieso graag in Kopenhagen komen. Lees u mee? Barts Best of Kopenhagen

restaurant Mother Kopenhagen

restaurant Mother Kopenhagen

Mother ligt in de hippe wijk Vesterbro, vroeger de rosse buurt van Kopenhagen, nu het creatieve hart van de stad. Overal zijn trendy bars en gezellige restaurants, maar voor een avondje uit is vooral Kødbyens the place to be. Naast Mother vind je er onder andere Fiskebar, Kul en Paté Paté. Stuk voor stuk favorieten van toeristen én locals. Om van het bruisende nachtleven nog maar te zwijgen!

Bij Mother ga je voor lekker eten met een goed verhaal. De zuurdesempizza’s die je er vandaag eet, worden gemaakt van een moederdeeg dat zestien jaar geleden het levenslicht zag. De extreem sterke gist eet de gluten in de pizza op waardoor hij heerlijk licht verteert. Door zeewater te gebruiken in de bodem zou ons lichaam bovendien minder zout en meer mineralen opnemen.

Of de pizza’s echt gezonder zijn, dan de gemiddelde afhaalpizza kunnen we niet beloven. Dat ze drieduizend keer zo lekker zijn des te meer. De reviews liegen er niet om en locals staan met plezier in de rij voor een heerlijke pizza burrata of salamina. Mother’s pizza margherita staat zelfs op nummer 48 in de lijst van ’s werelds beste pizza’s. Halleluja!

En wat mag dat dan wel kosten? Minder dan je in Kopenhagen zou verwachten. Voor een homemade pizza betaal je tussen de 75 en 125 DKK ofte 10 tot 17 euro. Hadden we trouwens al gezegd dat je bij Mother op zaterdag, zondag en feestdagen ook kan brunchen? Met pizza én jazzband. Een plek naar ons hart!

X Isabeau

Mother – Høkerboderne 9-15, Kopenhagen – Elke dag open van 11 tot middernacht en op vrijdag en zaterdag zelfs tot 1 uur ‘s nachts.