Nederland16 maart 2020, door Michel + Renske

De spellen van Janod

Nederland, 16 maart 2020, door Michel + Renske

De spellen van Janod

Nog niet bij iedereen bekend en dat is een gemis, want wat een fijne ontdekking vinden we de spellen van Janod. Het merk komt oorspronkelijk uit Frankrijk en zit bovenop educatief speelgoed, maar dan wel op een leuke manier. That’s what we need.

Janod

Janod

Bij Janod staat de ‘fun factor’ voorop. Denk bijvoorbeeld aan een idioot leuk magneetspel waarbij je een poppetje namaakt van een kaartje. In een superhandig doosje dat je op zo’n manier neerzet dat je uk gelijk aan de slag kan. Er zijn tien varianten – van dieren tot prinsessen tot voertuigen – dus de keuze is reuze. En dat alles voor twee tientjes.

We zijn ook fan van het kleurspel van Janod: een fotogeniek eiland waarmee kids spelenderwijs leren welke kleur wat is. Groen van palmbomen, blauw van zee. Dat werk. En het evenwichtspel verdient ook zeker een vermelding, al was het maar om de snoezige flamingo die erbij zit. Het idee is dat je kind het beest goed rechtop neerzet en vervolgens op alle vleugels uiltjes. Zonder dat het hele gebeuren omvalt. Schattig en leerzaam.

Nu de spelvoorraad wel ietsje aangevuld kan worden, is Janod een naam om te onthouden. Puzzels, memory, hamertje tik; wij gaan voor het knappe spul van de Franse spelfabrikant. O.a. te koop via ilovespeelgoed en psikhouvanjou.