Nederland16 maart 2020, door Jorien Thijs

Binnenblijftips ten tijde van Corona

Nederland, 16 maart 2020, door Jorien Thijs

Binnenblijftips ten tijde van Corona

#Bartblijftbinnen. Jullie hopelijk ook? In het pré-kindtijdperk hadden we eindelijk die lijst met boeken gelezen, die docu’s gekeken en hadden we waarschijnlijk over negen maanden een liefdesbaby. Je moet wat. Maar met kids die vanwege COVID-19 niet naar school én niet naar buiten mogen, is het een kunst om niet gillend gek van elkaar te worden. En van het nageslacht. Op social media circuleren handige dagprogramma’s en stiekem zijn wij thuis ook bezig met het aanbrengen van wat structuur, maar we houden het wel leuk. Met de volgende tips komen jij en je gezin de Coronacation wel door. Om met de woorden van Extince te spreken: ‘jonge ouders zet ‘m op!’.

Namasté inside

Namasté inside

Kinderyoga kan al vanaf heel jonge leeftijd. De leukste vinden wij normaal gesproken de Wobbelyoga variant en nu trekken we elke ochtend een Wobbelyogakaart. Die kaarten kun je gewoon gratis (!) thuis printen. Wij beginnen de dag nog even lekker in pyjama, chill muziekje aan en dan de Flamingo, Ster of Kangoeroe. Extra leuk: je kunt nu via Wobbelyoga Online gratis lessen thuis volgen. Klikken, kijken en meedoen. Wij zijn fan.

Thuisblijvertjes

Thuisblijvertjes

Bol.com stelt de digitale boeken en voorleesvideo’s ter beschikking voor aan huis gekluisterde kinderen. Handjes op elkaar voor deze nieuwe toevoeging aan Barts Boekenclub: de leukste kinderluisterboeken, ingesproken door BN’ers, nu voor 0,01 eurocent per boek te bekijken en te beluisteren. Muziek in onze aan huis gekluisterde oren want hoe leuk en ontspannen (ook voor jezelf) om samen sprookjes en andere verhalen te luisteren en te bekijken.

Thuisblijvertjes

Elke dag apenkooien

Elke dag apenkooien

Tenzij je gezegend bent met een stel rustige mini’s, weet je dat kinderen binnen no time je huis hebben verbouwd. Ze moeten rennen, razen, klimmen en klauteren. Maak van de nood een deugd en las elke dag een uurtje apenkooien in. Wij bouwen thuis samen een parcours met onze TriClimb, waar ook de jongste telg al overheen dendert. En met een laken er overheen is het een tentje, waar na het apenkooien de cooling down plaatsvindt.

Knutselclubje opgericht

Knutselclubje opgericht

Next level maar oh zo mooi: het vlinderproject geïnspireerd op de actuele tentoonstelling van Carlos Amorales. Samen met je kleine crea bea in de knutselclub, vlinders knippen en op het raam plakken. De leuke @marissa.curated geeft zoals altijd het goede voorbeeld en introduceerde de hashtag #knippentijdenscorona. Gaan we doen.

Kleuren maar

Kleuren maar

Ook leuk: de grote kleurplaten van Makii. Hebben ze gelijk een lesje topo te pakken.

Onze uk kleurt met de waskrijtjes van Crayon Rocks die speciaal zijn ontworpen om een sterke grip te ontwikkelen. Ook populair: de stiften van Stabilo aan een handig touwtje. Nooit meer een dop kwijt, thumbs up.

Heel even naar buiten? Misschien is dit wel het moment om je kind te leren fietsen. Dit zijn de leukste retro kinderfietsen du moment.

Groene vingers kweken

Groene vingers kweken

Wat ondanks alle ellende wél gaat gebeuren: het wordt lente. Weet je nog, daar keken we met z’n allen zo naar uit en ook al loopt het even anders, dit is wel het moment om een project te maken van De Moestuin. Gewoon in je eigen achtertuin of op het balkon. Leuk en leerzaam, want wedden dat je spruit elke ochtend even gaat spieken of er al geoogst kan worden. Wij zijn fan van de Makkelijke Moestuin: meer hufterproof wordt het telen van je eigen groenten en kruiden niet.

Bubbelbad

Bubbelbad

We laten het kroost één keer per dag uit op een virusvrije plek. Het bos, de duinen, het strand. Een frisse neus voor allemaal en lekker vies worden. Daarna uitgebreid in bad, we hebben toch geen haast. Het mag geen geheim heten dat onze kinders ruiken naar Naïf, van top tot teen. Verder in bad het kleurrijke speelgoed van Liewood en de vrolijke badboekjes van Wee Gallery die verkleuren als ze nat worden. Oudere kindjes kun je trouwens ook aan tafel aan het werk zetten met de boekjes: bekertje water, kwastje en de kleurtjes tevoorschijn toveren maar.

Disneyfilm-marathon

Disneyfilm-marathon

Pyjamadag en dan de Disney klassiekers bingen: what’s not to like? Als je je nu aanmeldt voor Disney+ stream je een week lang gratis je favorieten van vroeger en de allermooiste films van nu. Genieten geblazen. Oh en voor het gemak ook gelijk de fijnste pyjama’s voor de mini.

Portret van Beer

Portret van Beer

Dit is al eens een succesformule gebleken voor een verjaardagsfeestje en doet het ongetwijfeld ook goed nu we er thuis wat van proberen te maken. Laat je uk een portret schilderen van zijn of haar lievelingsknuffel. Een leuke manier om goed te leren kijken en te ontdekken hoe je bepaalde kleuren krijgt door te mengen. Met een heus kunstwerk als eindresultaat. De mooiste metallic verf bestel je o.a. via mail of DM bij @idstorehaarlem. Want #supportyourlocals.

Nieuw speelgoed is welkom, maar dan wel kwaliteitsspul dat een aantal rondes meegaat. Bij deze webshops voor kinderen heb je 100% slagingskans.

Game on

Game on

Als er een business is die nu wel lekker draait, dan is het die van de gezelschapsspellen. Logisch ook, want we zijn aan huis gekluisterd, maar dat weerhoudt ons er niet van om een kaartje te meppen of te Stef Stuntpiloten. Dit zijn de leukste spellen voor de (extended) family.

Zoete broodjes

Zoete broodjes

Lekker zelf een flinke voorraad bananenbrood, dadelrepen en cupcakes bakken. Je wint er een uur mee en daarna zijn ze zeker nog een kwartier zoet met het opeten. Kun jij heel even je koffie opdrinken. Win-win. Een beproefd scones recept:

Wat moet erin
  • 125 gr roomboter (koud!)
  • 450 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 g poedersuiker
  • 1 mespunt zout
  • 150ml karnemelk
  • eventueel toe te voegen: stukjes pure chocolade, cranberry’s of rozijnen.
Hoe dan?

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de boter in blokjes. Meng het bakmeel, bakpoeder, poedersuiker en zout in een kom. Doe de boter erbij en kneed tot een deeg. Voeg als het iets meer samen hangt de karnemelk toe en maak er een lekker deeg van. Mocht je een van de optionals in huis hebben voeg deze dan toe. Maak vanuit de bol deeg een plak deeg (rollen of met de vingers goed plat drukken) tot 1 cm dikte. Pak een kopje of glas erbij en zorg ervoor dat er een rondje van 4 cm wordt uitgesneden. Leg ze op de bakplaat en bak in 12 minuten licht bruin. Lekker met slagroom of jam.