Nederland2 september 2021, door Dewy Brandjes

Pop-up restaurant De Vuurplaats op boerderij Eyckenstein (nu ook in het najaar)

Nederland, 2 september 2021, door Dewy Brandjes

Pop-up restaurant De Vuurplaats op boerderij Eyckenstein (nu ook in het najaar)

De pop-up restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond en het stopt niet. Gelukkig maar! Deze zomer ontdekten we pop-up restaurant De Vuurplaats in Maartensdijk, provincie Utrecht. En dat is er niet zomaar één. Imagine: het geluid van knisperend houtvuur, de geur van verse kruiden, uitzicht op de ondergaande zon die langzaam verdwijnt achter de weilanden en dat terwijl je in een warme, sfeervol ingerichte tent aan een goede wijn nipt. Een echte aanwinst in pop-up-restaurant-land als je het ons vraagt.
En er is goed nieuws, wegens groot succes gaat De Vuurplaats ook door in het najaar!

Pop-up restaurant De Vuurplaats

Pop-up restaurant De Vuurplaats

Op Boerderij Eyckestein moet je zijn. Daar zijn oprichters Janine Baker en Martijn Korving deze zomer neergestreken met hun pop-up restaurant De Vuurplaats. Ze hebben de handen ineen geslagen om een unieke culinaire beleving te creëren. En dat is gelukt! Janine is vinologe en heeft ervaring in de event catering, Martijn is kok en heeft een eigen restaurant in Rotterdam gehad. Een win-win als je het ons vraagt. Met het koken boven houtvuur op de  Asado-barbeque (Argentijnse manier van barbecueën, wisten wij ook niet) is Martijn een nieuwe weg ingeslagen, wat verrassende gerechten oplevert.
Wat je op die barbecue kunt verwachten? Voornamelijk producten van en rond de boerderie. Biologisch vlees, groenten uit de moestuin, maar ook vis is mogelijk. Alles op smaak gebracht met verse kruiden afkomstig van de naastgelegen tuin. Dit natuurlijk in combinatie met één – of meerdere – van de vele bijpassende wijnen waarover Janine je maar al te graag adviseert. Je kunt bij De Vuurplaats terecht tijdens de aanschuifavonden, waar ze iedere week een ander menu serveren, maar ook een privédiner behoort tot de mogelijkheden.
In het najaar maakt het zomerse terrasplaats voor een winterse setting met extra vuren, schapenkleden, kachels en een transparante serre. Ook kun je een Worst & Wijn workshop volgen en er zijn speciale Surf & Turf avonden.