Nederland, Zeeland28 september 2021, door Maartje

B&B + restaurant in één: De Zeeuwse Hemel, Zierikzee, Zeeland

Nederland, Zeeland, 28 september 2021, door Maartje

B&B + restaurant in één: De Zeeuwse Hemel, Zierikzee, Zeeland

Zierikzee mag dan niet groot zijn, maar het lijkt wel een oester, zoveel parels liggen er verborgen. De Zeeuwse Hemel is er ook zo eentje. Het begon ooit als klein winkeltje en dat is het nog steeds, maar het is nu ook een restaurant inclusief heerlijke zonnige tuin en je kunt er ook nog eens logeren. Van alle markten thuis dus en zo zien we ze het liefst.

De Zeeuwse Hemel, Zierikzee

De Zeeuwse Hemel, Zierikzee

Te beginnen bij de winkel: die staat vol potjes en blikken gevuld met heerlijks om mee naar huis te nemen, of je stelt je eigen picknickmand samen om elders op te eten. Een bezoekje aan de winkel verlaat je niet zonder een plakkerige (het liefst nog warme) Zeeuwse Bolus in je tas.

Dan het restaurant, waar de gerechten op het menu net even anders dan anders zijn, je in de binnentuin de koning te rijk bent (oké, mits de zon schijnt dan) en de bediening je toelacht. Op de kaart ook die Zeeuwse bolus, maar nog veel en veel meer om uit te kiezen. De hele dag door, van het ontbijt tot aan het slaapmutsje voor het slapen gaan (want ook blijven slapen kan in de Zeeuwse Hemel, lees hieronder meer), staat het goedlachse personeel voor je klaar. Iedereen is er welkom: hondjes kruipen onder de tafel op zoek naar kruimels in de gezellige binnentuin, de kids schuiven aan hun eigen mini-tafel aan en iedereen waant zich in de (Zeeuwse) Hemel.

 

 

 

Blijven slapen

Blijven slapen

Tot slot moet er ook nog geslapen worden, wat in één van de drie kamers met ieder een eigen uitzicht kan. Ver hoef je er niet voor te lopen: het gasten­verblijf staat naast het restaurant en de winkel. Je hebt keuze uit de Havenkamer, de Damkamer en een Tuinkamer – mag jij raden welk uitzicht je waar hebt. De rustige (!) kamers zijn knus en warm met balkenplafonds en houten vloeren. Er is een kamer met plek voor twee personen, in de andere twee pas je met zijn vieren. De Damkamer valt in die tweede categorie, inclusief een eigen speelzoldertje voor de kids.

De Zeeuwse Hemel