Engeland, Devon15 oktober 2023, door Michel + Renske

5x must visit adresjes in Devon, Engeland

Engeland, Devon, 15 oktober 2023, door Michel + Renske

5x must visit adresjes in Devon, Engeland

Devon heeft serieus alles. Fantastische heuvels, een geweldig ruwe kustlijn met enorme kliffen die weer met mooie zandstranden worden afgewisseld. Eigenlijk de perfecte mix van alles, mits het weer een beetje mee wil werken. We tippen 5 must visit plekken in de omgeving, zodat je je vakantie lekker kan beginnen.

Crocadon Farm

Crocadon Farm

Een waanzinnig landgoed met prachtige natuur en flora en fauna. Een fantastische oude boerderij waar het restaurant en de bakkerij zich bevinden en dit alles in het mooie randje met Cornwall.

Crocadon is een begrip en dat is niet voor niks. Hier kom je in food heaven. Met een uitgebreid farm to fork menu op donderdag, vrijdag en zaterdag en een uitgebreide lunch op zondag.

Voor de middelgrote trek kan je ook terecht voor een borrel en snack tussen 5 en 9 wat we een perfect alternatief vinden als je niet the whole shebang wilt. Ben je meer een ochtend mens? dan bezoek je de bakkerij op vrijdag of zaterdag ochtend. Ook hier sla je spontaan achterover van de kunstwerkjes die uit de keuken van Crocadon komen.

The Curator Totnes

The Curator Totnes

Liever kan het bijna niet. Dit heerlijke koffiezaakje in Totnes. Waar het team van Curator eerst op farmersmarkets stond en vanuit een truck de koffies serveerde hebben ze nu een eigen stek in hartje Totnes. Een knus pand met de allerlekkerste koffie, fijne zitjes en lekkere snacks voor bij je bakkie.

Het allerleukste? naast deze vestiging hebben zo nog 2 andere koffiezaakjes. Buttermilk en Modbury, ook beiden het proberen waard.

En over die lekkere snacks gesproken. Die hebben een Italiaanse invloed over zich. Zo maken ze onder andere Bombolone, een soort dichte donut. Ook zijn er gewoon de basics te krijgen, een goede croissant, een fijne koek.

Je strijkt neer om nooit meer weg te gaan.

Glebe House

Glebe House

Op een van de groenste heuvels van Devon vind je Glebe house. Wat niet alleen een plaatje is van buiten maar ook van binnen. De inrichting is een genot voor het oog. De gezamenlijke woonkamer, alle ingerichte gastenkamers; alles heeft iets bijzonders, iets Brits en unieks. Zo is geen kamer hetzelfde en heeft elke kamer een andere style. Niet voor niks dat toffe namen de revu passeren, zoals de Old Boys Room of the Copper Beach Room. Ook zijn er voor gezinnen twee grotere vertrekken die op het landgoed staan.

Daarnaast wordt er elke avond voor je gekookt en niet zomaar gekookt. Alles home made en de ingrediƫnten verkregen uit de buurt.

Als dat geen feest is.

Four Boys

Four Boys

Oh well, die 4 boys. Wat kunnen we er over zeggen behalve dat het een must is om hier te gaan eten als je in de buurt bent.

Bij Four boys heb je een stunning uitzicht over de zee en de rotskliffen. Vanuit het restaurant kijk je naar de haven, het water en alles wat voorbij komt. Dat al maakt het een feestlocatie.

Niet alleen feest qua ruimte en plek maar ook op je bord. Op het menu staan groente en vis centraal maar dat betekend niet dat ze dit niet op een spannende manier doen. Zo maken ze klassiekers maar dan in een modern jasje. Fish en chips maar dan met spicy saus, vissoep maar dan op een ik wil het manier. Of wat dacht je van een burger met inktvis. Dit alles onder het genot van een hele lijst (natuur)wijnen.

Royal Albert Memorial Museum & Art Exeter

Royal Albert Memorial Museum & Art Exeter

Bijzonder maar waar. In de middle of nowhere kom je een van de meest toonaangevende kunst tegen bij Royal Albert Memorial Museum.

Weinig leuker dan een galerie meepakken. Een aangename verrassing als je door Engeland reist. Bij Royal Albert wisselen moderne en wat oudere kunst elkaar af en zijn er bovendien genoeg prachtige tijdelijke tentoonstellingen om vooraf even op te zoeken.

Vergeet niet te kijken welke activiteiten er te doen zijn. Zo worden er vaak workshops gegeven en is toegang altijd gratis.

Doen dus.