Engeland, Kent6 oktober 2023, door Michel + Renske

6x de leukste adresjes in Kent, Engeland

Engeland, Kent, 6 oktober 2023, door Michel + Renske

6x de leukste adresjes in Kent, Engeland

Zoek niet verder. De perfect zomerstop (of herfst, of voorjaar, of winter) is Kent. Op 5 uur rijden van de randstad waan je je in een groene oase vol met wijngaarden, goede restaurants en farmers markets. Knus, gezellig en bovenal heerlijk. Dit zijn de leukste adresjes in Kent, Engeland.

Westwell Wine Estates

Westwell Wine Estates

Westwell Wine, een onontdekte parel midden in Kent. Rij je door de heuvels van deze groene provincie dan kun je een bezoek aan Westwell niet overslaan. Bij Westwell kan je een rondleiding krijgen door de wijnvelden, de cellars en uiteindelijk eindigen in de shop. Daarnaast is er op verzoek een picknick te bestellen of kan je plaatsnemen buiten en bestel je je glaasje (of flesje) met een lekker hapje of drankje erbij. Doen!

Van charcuterie tot heerlijke Engelse kaasjes. Voor ieder wat wils. Hou de socials in de gaten voor events of pizza avonden, want ook die vinden plaats bij het leuke Westwell Wine Estates.

Westwell Wines 

The Five Bells In

The Five Bells In

Wie Engeland zegt, zegt pub en pint. Deze combinatie vind je bij Five Bells. Een heerlijke ouderwetse Britse pub waar menig local te vinden is op een vrijdagavond maar eigenlijk zouden we willen zeggen op elke dag van de week.

Nestel je in de heerlijke tuin of duik binnen in een hoekje. Bestellen doe je aan de bar. Los van veel comfort food (burgers, pizza, you name it) krijg je er ook Britse klassiekers. Fish & chips, stew of pie. Hier zit je goed.

Crabtree Farm Cottages

Crabtree Farm Cottages

Hallo allerleukste cottage van Kent. Op een halfuur rijden vanaf de Folkstone Eurotunnel vind je via groene, afgelegen weggetjes Crabtree Farm.

Bij Crabtree vind je twee heerlijke huizen van alle gemakken voorzien. Daarnaast is er voor de avonturier een vrijstaande tent verderop in de velden die ook van alle gemakken is voorzien (houtkachel! bedden!). Zaligheid dus.

In de cottages kan je je hart ophalen. Zo is er een vrijstaand bad (op pootjes), kun je je helemaal uitleven in de volledig uitgeruste keuken en is er slaapplek voor 4 mensen met mogelijkheid tot een babybedje. De perfecte plek dus als je geen hotel wilt maar wel alle comfort van een uitgerust huisje.

Perry Court Farm

Perry Court Farm

Een absolute must, zeker in de weekenden, is om Perry Court Farm te bezoeken. Langs de weg kom je de borden al tegen, dat kan niks dan goeds beloven.

Bij Perry Court Farm rij je langs de appelgaarden het terrein op. Bij de ingang is een klein café waar je een bakkie kan doen voor je alle lokale items kan scoren. Hier doe je boodschappen 2.0 want alles is vers en van echt goede kwaliteit.

 

Gilda Bakery

Gilda Bakery

Niks fijners dan een vakantiedag beginnen met lekkere koffie op een fijne plek met wat lekkers erbij. Bij Gilda Bakery komt dit samen. Zo ga je eerst in de rij staan Bij Gilda. Een fantastische plek waar er het lekkerste brood gebakken wordt. Daarnaast zijn er ook de lekkerste croissants, cruffins (mix van muffin en croissant) te krijgen en dit alles met de meest verrassende varianten. Zoals een kokoscroissant of raspberry cruffin met jam.

Bij de buren loop je naar binnen voor een kop koffie, een cappuccino of welke willekeurige variant koffie dan ook. Met slecht weer mag je binnen zitten maar eigenlijk is het pleintje ervoor 1000x gezelliger.

 

Updown Farmhouse

Updown Farmhouse

Updown is een farmhouse zoals we ‘m heel graag zien. Het is er heerlijk relaxen, rust ervaren en bijkomen. Het Updown team wil dat het voelt als home away from home en dat doet het ook zeer zeker. Zelfs is er een tekentafel waar je zo de natuur in kijkt en dus de rust kan nemen om creatief bezig te zijn.

Het menu in het restaurant wisselt per maand dus maakt het perfect voor elk jaargetij. In de zomer wordt er licht gekookt met vis, met groentes. In de koude wintermanden wordt er meer met vlees gewerkt. Uiteraard is er altijd een vegetarisch alternatief.

Ook als je niet in het hotel slaapt kan je reserveren voor een diner. Even mailen of online boeken.

Updown Farmhouse