Engeland29 september 2023, door Michel + Renske

5x fijne adresjes voor diner, lunch en koffie in Somerset, Engeland

Engeland, 29 september 2023, door Michel + Renske

5x fijne adresjes voor diner, lunch en koffie in Somerset, Engeland

Oh Somerset. We houden van dit wat chiquere deel van Engeland met de prachtigste musea, maar ook de aller allerleukste restaurants. Dit alles tussen de meest prachtige heuvels en groene landschappen. Hierbij een lijstje om af te werken; van koffie tot diner en van museum tot wandelgebied. Watertanden gegarandeerd.

Hauser & Wirth Somerset

Hauser & Wirth Somerset

Plop. Uit het niks rij je zo tegen een van de tofste art galleries aan die wij ons kunnen bedenken. Misschien wel nog leuker omdat het in the middle of nowhere ligt en daarom een aangename verrassing is na een reis vol groen en afgelegen oorden. Deze culturele trekpleister.

Bij Hauser & Wirth hebben ze een creatief team waar je u tegen zegt. De kunst is eigentijds, modern en vooral ook grappig. Lamp van onderbroeken, paardenstaart die beweegt, toffe lichtconstructies en ander moois.

Naast de galerie is een heerlijk restaurant en ietsje verderop een heerlijke farmers store. Kan je meteen lekkere dingen halen voor het avondprogramma thuis.

Hauser & With

The Old Pharmacy

The Old Pharmacy

De allerleukste is Old Pharmacy. Dat zie je al vanaf een afstandje wanneer je het pand observeert. Het fijne restaurant zit in de kneuterige dorpsstraat van Bruton en is van ‘s ochtends tot ‘s avonds open voor een kop koffie, een gebakje en voor lunch en dinner. Een wijnbar maar ook een shop voor heerlijke items voor thuis. De perfecte combinatie dus. Kan ook niet anders want Old Pharmacy is het kleine zusje van Osip, verderop in de straat.

Het menu wisselt iedere dag en wat er geserveerd wordt hangt sterk af van het seizoen en wat er in de winkel ligt. Denk aan heerlijke snacks om te delen (vers brood met boter, gevulde pepertjes, nootjes etc) maar ook serieuze gerechten zoals salades en verse vis met lokaal gerijpte groente.

The Old Pharmacy

Rye Bakery

Rye Bakery

Weer een verrassing uit de hoge hoed. In het afgelegen dorp Frome vind je, verscholen in een oude kerk, Rye Bakery. De kerkbankjes zijn kleiner gezaagd, om een tafel gezet en voilà, een café was gevormd. Onder het orgel bestel je verse (heerlijke) koffies, de allerlekkerste broden maar ook zalige gerechten om in het café op te eten, zoals shakshuka of foccacia’s met burrata en druiven. Smullen.

In de kerk vind je ook een kleinschalig stationary winkeltje waar je de leukste kaarten koopt. Ook is er een speelhoek voor de kids met alles waar ze blij van worden (lees gekleurde toestellen, puzzels, boeken). Perfect dus wanneer jij je latte warm wilt opdrinken.

Rye Bakery

The Bradley Hare

The Bradley Hare

Hallo fijn hotel. In een mini, slaapdorp met een paar huizen vind je HET hotel van de omgeving: The Bradley Hare. Met 10 kamers is het een echt boutique hotel en waan je je in een enorm knusse omgeving. Open haard, donkere muren, grote sleutels met nog grotere hangers eraan om je hotelkamer mee te openen.

Beneden zit je de hele dag heerlijk, van ontbijt (bestel de french toast!) tot diner zalig. Niet alleen vakantiegangers weten dat, ook locals vullen de ruimte. Vanaf 6 uur ‘s avonds op een willekeurige dag is het er stamp en stamp vol. Gezelligheid ten top dus.

The Bradley Hare

The Beckford Bottle Shop

The Beckford Bottle Shop

Wijnliefhebber? Je haalt je hart op bij Beckford Bottle Shop. Zo koop je een fles om in het heerlijke zaakje te nuttigen. Hapje erbij en gelukkig ben je. In de shop staan alle wijnen gedisplayd en op basis van je smaak kies je de juiste fles uit.

De small plates die ze bij Beckford serveren zijn om door een ringetje te halen. Menig gerecht is vegetarisch, van mini courgette met kaas tot lokaal verkregen makreel met sojasaus en cabbage. Laat dat koken maar aan de bottle shop over. Nog niet zo’n trek? Je kunt ook heerlijke borrelplanken krijgen met de lekkerste kaasjes uit de omgeving.

The Beckford Bottle Shop